Når nogen tisser i badevandet

At tisse i vandet og beslaglægge liggestole på forhånd, anses af flest for at være dårligst stil ved badning i pool og ved stranden, viser en ny undersøgelse.

Generelt afslørede undersøgelsen, at dårlige manerer i solen er et udbredt fænomen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mænd bør især lade de små og i egen optik sexede 'speedos' blive derhjemme, når de poserer på stranden eller ved poolen. Andre opfatter det som klamt.

Se også: Hvad stewardesser hader ved passagerer

Og lad være med at lægge beslag på liggestole ved at anbringe dine håndklæder og andre personlige effekter på dem fra klokken seks om morgenen. Det irriterer de øvrige badegæster.

Hvilken adfærd - hos andre - irriterer mest, når men opholder sig på stranden eller ved poolen? Det har den amerikanske rejse-webside TripAdvisor sat sig for at undersøge, og her er resultet.

Rygning og reservation
84 pct. af de adspurgte svarede, at det ikke burde accepteres, at nogle står tidligt op og reserverer liggestole ved at anbringe håndklæder og personlige effekter på dem i timesvis, før de selv dukker op.
 
Cigaretter irriritede også folk. 82 pct. af de, der svarede, ville have rygning ved swimmingpoolen forbudt, mens 62 pct. gerne så at også strandene blev røgfrie, så rygere ikke bare smed de glødende cigaretskod i sandet.

Mænd i små eller stramtsiddende badebukser gør heller ikke det indtryk, de måske selv tror. I hvert fald mener 35 pct. at det ser klamt ud. Omvendt mener kun 24 pct. at kvinder i alt for afslørende bikinier er stødende.

Mennesker, der tisser i vandet, påkaldte sig imidlertid mest afsky og irritation. 16 pct. menste at de var den værst tænkelige adfærd på stranden.

Dårlige manerer er et udbredt fænomen
Generelt afslørede undersøgelsen, at dårlige manerer i solen er et udbredt fænomen. Otte ud af 10 adspurgte mente, at de uskrevne regler for god opførsel ved pool og strand konstant blev overtrådt.

De mest stødende former for dårlig opførsel var:

- at beslaglægge strandstole på forhånd
- at tisse i vandet
- at efterlade affald
- at spille høj musik

I undersøgelsen, med fortrinsvis amerikanske besvarelser, kom amerikanere ind på førstepladsen som dem med de dårligste manerer, mens tyskere kom ind på andenpladsen - sandsynligvis på grund af trangen til at beslaglægge strandstole.