Myndigheder lagde sprængstof i passagers bagage

Flypassager var uden at vide det en del af en sikkerheds-øvelse og rejste med plastisk sprængstof fra Slovakiet helt hjem til sin lejlighed i Dublin.

Foto: Colourbox.com

De slovakiske sikkerhedsmyndigheder lavede i weekenden en sikkerheds-øvelse før en almindelig flyvning fra Slovakiet til Dublin, Irland. Man placerede simpelthen bombe-dele i ni uvidende passagerers bagage og lod dem gå gennem sikkerhedskontrollen, skriver AP.

Se også: Verdens værste håndbagage

Men kufferten med 90 gram plastisk sprængstof smuttede forbi kontrollen og fløj med det slovakiske fly til Dublin. Her er ingen kontrol af ankommende bagage, så den rejsende tog intetanende til sin lejlighed i det indre af Dublin med kuffert og sprængstof.

Først tre dage senere henvendte de slovakiske myndigheder sig til de irske, som hastede til mandens lejlighed. Området blev afspærret og de omkringboende evakueret. De irske myndigheder siger til bureauet, at man i første omgang troede at manden var terrorist, indtil de slovakiske myndigheder kom med mere uddybende oplysninger om deres rolle i sagen.

Ingen risiko

Der var ingen risiko for at sprængstoffet ville eksplodere, selv hvis det blev udsat for slag eller tryk.

Den slovakiske indenrigsminister har undskyldt, at man havde overset sprængstoffet og først reageret tre dage senere. De irske sikkerhedsmyndigheder kalder det tåbeligt at placere bombedele i uvidende passagerers bagage.

Læs også: Mand skadet i sikkerhedskontrollen