Moskva hitter som storby-rejsemål

122 procent flere danskere end året før søgte i 2012 på Moskva som storby-rejsemål. Det viser en undersøgelse fra skyscanner.dk

Foto: Iris

Spanien og London.  

Der er nogle lande og byer, der altid farer til tops på lister over de mest populære rejsemål. Rejsesøgemaskinen Skyscanners undersøgelse over de mest søgte destinationer i 2012 er ingen undtagelse. 

Se også: Hip, hip Moskva

Og så alligevel. 

For ganske vist er Spanien stadig det mest søgte land og London den mest søgte by, men dykker man lidt ned i tallene og ser på, hvilke byer og lande, der har oplevet den største vækst i søgningen, tegner der sig et ganske andet billede. 

Moskva har i 2012 oplevet en stigning i søgningen på 122 procent i forhold til 2011. 

Årsagerne er blandt andet, at Aeroflot i marts 2012 opgraderede på antallet af flyafgange fra København til Moskva, og at flyturen faktisk kun tager 2,5 time, hvilket gør Moskva til en tilgængelig weekenddestination for de, der gerne vil have storby, kultur og historie, og måske har været i London, Paris og de øvrige vanlige weekend-rejsemål adskillige gange. 

Hobbitten og solskin
En anden højdespringer på væksten i søgninger er New Zealand, som næsten dobbelt så mange har søgt på i 2012 i forhold til 2011. 

Det kan være Peter Jacksons Hobbitten, der har haft premiere i 2012, og som som bekendt er optaget i New Zealands storladne landskab, der har æren for det. 

Se også: I hobbittens fodspor

Kigger man den anden vej rundt om jorden, har også Los Angeles fået langt flere søgninger end tidligere. Her er antallet af søgninger steget med 90 procent. 

"Selv om det endnu ikke er muligt at flyve direkte fra København til Los Angeles, er flypriserne til den amerikanske vestkyst efterhånden på niveau med prisen for turen til New York", siger nordisk marketingassistent hos Skyscanner, Maria Paulsen, og mener endvidere, at udover lave priser skyldes Los Angeles' popularitet, at byen har solskin, Hollywood og mulighed for at køre til Grand Canyon og de andre store nationalparker i det sydvestlige USA. 

Se også: Her spiser du med stjernerne i L.A. 

Fem højdespringere i 2012

Lande - stigning i søgningen i forhold til 2011

Thailand - 99 procent
Bangladesh - 98 procent
New Zealand - 97 procent
Rusland - 95 procent
Marokko - 85 procent

By - stigning i søgningen i forhold til 2011

Moskva - 122 procent
Bangkok - 98 procent
Agadir - 95 procent
Phuket - 92 procent
Los Angeles - 90 procent

Undersøgelsen er baseret på 6.000 søgninger for byernes vedkommende og 10.000 søgninger for landendes vedkommende.

Se også: Guide til Moskvas smukke metro