Mor følger backpacker-søn med GPS

Britisk mor har udstyret sin rygsæk-rejsende søn med en GPS-sporer, så hun kan "følge med" hele vejen jorden rundt.

Foto: Søren Aaes
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var onkel David, som opfandt den, og 19-årige britiske Harry har ikke noget imod mor Rachels krav om, at have den med på sin backpacker-rejse jorden rundt.

"Den" er en GPS-sporer, på størrelse med et kreditkort, som kan spores inden for en få meter.

"Jeg kan følge ham og se, hvilke gader han til enhver tid befinder sig i, og ringe til ham, hvis han er på vej ind i skumle kvarterer," siger Rachel Wilder til Daily Telegraph.

Læs også: Unge har genopdaget interrail

Det lille kort, hvis position kan registreres med 4-5 meters nøjagtighed, sender en tekstbesked hjem til Harrys forældre, hvis Harry (og kortet) befinder sig i områder, hvor man ikke bør opholde sig.

David har ingen problemer med "overvågningen"
"Jeg skal til Thailand i næste måned, og hvis jeg for eksempel bliver kidnappet eller kørt ud i en jungle, så ved folk, hvor de skal lede efter mig," siger han til avisen på telefon fra Australien.

"Og hvis jeg vil være mig selv uden at have mor og far "med", så kan jeg jo bare lade kortet ligge på hotellet. Ikke at jeg har følt behov for det," skynder han sig at tilføje.

Kan købes via nettet
Udstyret, som hedder "Traakit", blev tidligere på måneden sat til salg via nettet, og Harrys onkel, David Clayton, har allerede fået flere henvendelser, oplyser avisen.

Det er både bekymrede mødre med børn på backpacker-rejse og mødre, som bare vil have "et kort" i børnenes skoletaste, der har vist interesse.

Men også fra mistroiske ægtefæller, der lige vil tjekke om partnerens bil nu også befinder sig, hvor den siges at skulle være.