Monster-haj dræber turist

Haj på størrelse med en "minibus" trækker turist til havs i Sydafrika.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et pludseligt angreb fra, hvad der menes at være en gigantisk hvid haj, kostede forleden en turist fra Zimbabwe livet på Sydafrikas mest populære strand, Fish Hoek ved Cape Town.

Læs også: Skrækfilm skræmmer turister fra Australien

Surferen stod i vand til livet, da beboere bag stranden så den gigantiske haj angribe. Den kom farende mod turisten to gange, og sidste gang trak den turisten ned under vandet og forsvandt til havs. Og efterlod kun et blodspor, ifølge The Guardian.

"Vi så en gigantisk haj æde, hvad der viste sig at være et menneske foran vores hus," siger Gregg Coppen til bladet. "Og den haj var stor. Som en dinosaur."

Kyle Johnston svømmede omkring 15 meter fra hvor manden stod, og kiggede ind på stranden, hvor folk vinkede med håndklæder. "Jeg vendte mig om og så blod og et ben komme op af vandet," siger hun til bladet.

Hylende haj-alarm lød ikke
Et stigende antal hajer er set i området, og nogle timer inden angrebet havde myndighederne advaret om, at der var observeret hajer, men advarselsflagene mod hajer var ikke hejst.

Efter et hajangreb med dødelig udgang for seks år siden netop her ved Fish Hoek, blev haj-spottere placeret på bjergsiderne ved de mest populære badesteder. De kunne starte en hylende haj-alarm. Men denne haj blev ikke set.

Kyststrækningen False Bay blev lukket efter angrebet, og haj-alarmen lød flere gange dagen igennem.