Misbrugte nøgen-scanner på kvinde i lufthavn

En sikkerhedsvagt i Heathrow lufthavn i England bliver formentlig fyret, efter han tog et scannerbillede af sin kollega.

Foto: Phil Noble
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En sikkerhedsvagt i Heathrow lufthavn i England bliver formentlig fyret, efter han tog et scannerbillede af sin kollega.

Se også: To kvinder nægtede at lade sig scanne

Den nye anti-terror scanner - med røntgen der ser gennem tøj - i lufthavnen er farligt legetøj for svage sjæle. Det må en sikkerhedsvagt fra Heathrow lufthavn sande, efter en kollega har anmeldt ham for at fotografere hende i den og derpå sige: "Jeg elsker de kæmpe bryster."

Kommentaren fik bægeret til at flyde over for offeret, 29-årige Jo Margetson, som også er ansat i lufthavnen. Det var hendes krop, som kollegaen 25-årige John Laker, ikke kunne styre sig over og ganske enkelt måtte forevige i den omtalte scanner. Det beretter den britiske avis The Sun.

Jo Margetson gik ind i røntgenmaskinen ved en fejl og fik et chok, da kollegaen tog det afslørende billede.

Han bliver formentlig fyret for gerningen.

Ikke i stand til at gå på arbejde
"Jeg kan slet ikke klare, at tænke på den kropsscanner. Jeg er traumatiseret. Jeg har har talt med politiet omkring det og jeg er slet ikke stand til at gå på arbejde", siger Jo Margetson til The Sun.

Maskinerne er kontroversielle,da detager et kropsbillede af passagererne, som viser dem "nøgne". Man kan se det, som der er at vise - både skjulte våben, samt oprids af kønsdelene.

Røntgenapperaterne blev indkøbt, da 'underbukse-bomberen'ved juletid forsøgte at smugle en bombe med ind i lufthavnen i Detroit, USA. Der har været mange kritikere af scanneren, som blandt andet har skældt ud over det misbrug, som kunne opstå ved så kompromiterende billeder.

Se også: Få privatliv i en pose under flyveturen