MiNiBAR – baren uden bar

Er du træt af at kæmpe dig frem gennem køen til baren, så er MiNiBAR i Amsterdam dit nye favoritsted - her er bardisken skiftet ud med 45 minibarer.

På MiNibar er der ingen traditionel bar - i stedet servicerer man sig selv fra sin egen minibar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Menno Kok
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man vil opleve Amsterdams natteliv, må pladser som Leidseplein og Rembrandtplein, der med utallige barer, natklubber og restauranter snurrer af liv, være uundgåelige stop på ruten gennem den hollandske hovedstad.

Se også: Drinks og deres hoteller

Men hvis man blot ønsker et par drinks eller en stille start, kan de være alt for meget af det gode. Pladserne kan minde lidt om de turistfælder, man faktisk helst vil styre uden om. Specielt når man stikker hovedet indenfor og næsten uden undtagelse ser gæsterne i en sammentrængt kamp for at komme til i baren.

Hænge ud på hipt hotelværelse
Man skal dog ikke fortvivle, da man tæt på virvaret på Leidseplein - ved at fortsætte to gader ud af Leidsestraat og dreje til højre ved Prinsengracht kanalen – kan finde barer som MiNiBAR, der i al sin enkelthed er en genistreg.

Den hollandske venne-trio bag baren, der åbnede i foråret 2009, fortæller, at de gerne ville skabe et tilbud i nattelivet, der var ”som at invitere sine venner til at hænge ud på et hipt hotelværelse.” Og det er lykkedes, hjulpet rigtig godt på vej af arkitektfirmaet Concrete, der har Citizen M på CV’et, en prisbelønnet kæde af budgethoteller.

Direkte adgang til de våde varer hele aftenen
I stedet for den traditionelle indretning med en bardisk og bartendere, udgøres barens enkle interiør af 45 små nummererede farverige køleskabe eller minibarer. Deraf navnet MiNiBAR. Og baren fungerer også fuldstændigt som minibaren på hotelværelset – når man først har tjekket ind, er der direkte adgang til de våde varer hele aftenen.

Man ”tjekker” ind på baren ved at lægge sit betalingskort eller ID som depositum i indgangen hos barens concierge. Herefter får man udleveret en nøgle – der selvfølgelig også fungerer som oplukker – med et nummer på, som matcher en af de 45 minibarer. De er fyldt med flaskeøl, champagne, sodavand, juice og små flasker med spiritus – alt det som hotelværelsets minibar indeholder. Som et køleskab i et supermarked, bliver de fyldt op fra bagsiden, hvor også drikkevarerne bliver skrevet på regningen.

Rolig og afslappet stemning
Og dét at man undgår kampen i baren på MiNiBAR, skaber en rolig og afslappet stemning, hvor man i stedet kan koncentrere sig om det gode selskab – og sit helt eget private køleskab. Og bare rolig; det er ikke nødvendigvis den person, som generøst har lagt sit kort som depositum, der skal betale – regningen kan deles ved ”check out”.

Se også: Her koster en øl mest