Min rejse: Et drag over nakken

Et besøg hos SOS-barnet gennem 18 år endte med et drag over nakken.

Foto: Bolette Ingrisch

Hvem: Bolette Ingrisch og sønnerne Jacob og Emil
Hvor: Delhi, Indien
Hvornår: Efterårsferien 2010

»I efterårsferien 2010 var mine sønner, Jacob på 20 år og Emil på 14, og jeg 12 dage på ferie i Indien.
På turen besøgte vi vores SOS-barn gennem 18 år, og vi var naturligvis også nede og se Taj Mahal.

En af de mest pudsige oplevelser havde vi imidlertid på et marked ved Jama Masjid moskeen i Old Delhi.
Faderen til min ældste søn, Jacob på 20 år, er inder, derfor har Jacob visse indiske træk. Ydermere gik han rundt i en indisk klædedragt, hvilket naturligvis kun fik ham til at se endnu mere »indfødt« ud. På et tidspunkt, mens vi var på markedet, gik han lidt væk fra os andre hen til en bod for at se på nogle smykker, og kaldte på mig, da han havde viklet alle de her halskæder om halsen, for at jeg skulle komme og se ham.

En politibejent overværede episoden og for straks hen mod Jacob for at give ham et drag over nakken – i den tro, at han var inder og i gang med at antaste og generere mig. Jeg så hans hånd komme susende ned mod Jacobs baghoved og råbte »stooop.« Og forklarede, at det var min søn, og at vi var fra Danmark. Hvorefter politimanden blev frygtelig forskrækket og bange, for hvis jeg meldte ham, risikerede han en ordentlig reprimande for at slå på en europæisk turist. Det gjorde jeg naturligvis ikke, vi klarede den med et smil og en forklaring.

Vi nåede dog desværre ikke at tage et billede af situationen, til gengæld tog vi et billede af parkeringsanvisningerne på pladsen ved Jama Masjid moskeen – skiltet viser, hvor man kan parkere sin bil, sin cykel, sin scooter – og sin ged.«