Millionerstatning efter mareridt-bryllupsrejse

Rå og ukogt mad gav brudgommen dystenteri og efterfølgende stress- og træthedsproblemer, han stadig har fem år efter den fatale honeymoon.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det udviklede sig til en oplevelse a'la helvede, da Julian Hurley og hans kone Jayne holdt deres honeymoon i Venezuela for fem år siden.

Læs også: Delikatesser du kan dø af

Det nygifte par fra Doncaster i South Yorkshire i England havde købt deres rejse i charterrejsebureauet First Choice, som er en del af rejsekoncernen Tui, der bl.a. ejer danske Star Tour.

Parret havde valgt Costa Caribe Hotel, et all-inclusive hotel, som rammen om deres bryllupsrejse, som bestemt ikke blev, som de havde forestillet sig. Julian Hurley, som i dag er 50 år, blev nemlig syg. Angivelig af at spise maden på hotellet.

Det var umuligt at få relevant lægebistand under bryllupsrejsen, men hjemme blev han indlagt på Doncaster Royal Infirmary, hvor man konstaterede, at han havde fået en form for dysenteri, der hedder shigella, og han blev behandlet med kraftig antibiotika.

Imidlertid har Julian Hurley stadig eftervirkninger af sygdommen. Han har fortsat afførings-problemer og lider post-traumasisk stess- og kronisk træthedssyndom.
På den baggrund har han sagsøgt rejseselskabet for at få erstatning.

Rejsearrangørens ansvar
"Jeg har i dag problemer med at gå lange distancer og bliver meget hurtigt træt. Og disse symptomer vil jeg have resten af mit liv, hvilket jeg har haft svært ved at acceptere.

Arbejde på fuld tid, kan jeg ikke mere klare, og det har haft inflydelse på vores ægteskab. I stedet for, at det var mig, der sørgede for familiens eksistens, er det nu hende, der står for størstedelen af indkomsten, og hende, der må sørge for mig," forklarede Julian Hurley i forbindelse med retssagen til Travel News.

"Det er rejsearrangørens ansvar at sikre, at hygiejne-standarden er i orden, på de hoteller, man vælger at benytte," fastslår parrets advokat Elizabeth Tetzner.

Hun håber, at den erstatning på lidt over to millioner kroner, som parret er blevet tilkendt, vil hjælpe dem med at komme videre med deres liv.

Se også: Verdens mest ulækre turistattraktioner