Miljøvenlig campingferie

Miljø-blomsten er nu sprunget ud på 12 danske campingpladser.

Den blomstermærkede FDM campingplads ved Aalbæk Strand. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR, FDM camping

Forbruget af vand, og energi skal begrænses. Mindst halvdelen af energiforbruget skal komme fra vedvarende energikilder. Affaldsmængden skal mindskes.

Læs også: Find campingferien på mobilen 

Og der skal etableres en målrettet miljøindsats som for eksempel at rengøringsmidler er miljømærkede, fødevarerne er økologiske og ukrudt bekæmpes uden brug af giftstoffer.

Det er nogle af kravene for at få tildelt EUs Ecolabel – i daglig tale kaldet Blomsten – som grøn og miljøvenlig Campingplads.

Blomsten har eksisteret i mere end tyve år, men først i de senere år er mærkningen blevet mere udbredt i Danmark. Det har især tre campingpladser i Nordjylland været med til. FDM Camping i Aalbæk Strand, Hanstholm Camping og Svinkløv Camping, som var de første, der fik tildelt miljø-mærkningen. De tre campingpladser blev sidste sommer hædret med »isbryder-prisen« for deres arbejde med at udbrede kendskabet til Blomsten.

I dag er der i alt 12 campingpladser, som har fået Blomsten. Det er ud over de tre førnævnte: FDM campingpladserne: Bjerge Strand, Nordstrand, Holbæk Fjord & Wellness, Tangloppen, Thurø og Østersøparken samt Mariager Camping, Thy Feriepark og Legoland Holliday Village. 

Læs også: Guide: Fem ferier i telt