Miljøbevidste turister på frihjul

Vi tænker på miljøet på feriedestinationen og er selv aktive for at beskytte det. Men kun når det er gratis.

To ud af hver tre danskere på ferie, smider ikke affald i naturen, svarer de selv i en undersøgelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Iris

Danmark er grønt og miljøvenligt - og danskerne tænker bæredygtige valg ind i hverdagen.
Sådan er vores ry i udlandet, og sådan ser vi også helst os selv.

Vi tænker naturligvis også på miljøet, når vi rejser til udlandet. Det viser en undersøgelse, som bookingportalen Hotels.com har fået lavet.

Heraf fremgår det, at to ud af hver tre på ferie ikke smider affald rundt omkring på jorden. Halvdelen genbruger gerne håndklæderne på hotellet for at skåne miljøet, og 27 pct. er opmærksomme på deres forbrug af vand og tager for eksempel korte brusebade.

Og nok ikke overraskende er det kvinderne, der er mest miljøbevidste. 10 pct flere kvinder end mænd var svarede ja til de tre spørgsmål.

Læs også: Fem grønne i Paris

Men når miljøbevidstheden koster mere end god vilje, er det så som så med indsatsen. Og her er holdningen ens mellem mænd og kvinder.

Kun otte pct. vil betale mere for at få en miljørigtig og bæredygtig ferie. Endnu færre, fire pct., vil undgå at rejse til fjerne desitantioner med lange flyrejser for at mindske CO2-udledningen, og bare to pct. svarer, at de af samme årsag helt undgår at flyve.

Det er flere år siden, at flere flyselskaber lancerede ordninger, hvor passagererne kunne betale ekstra for CO2-udslippet, og hvor beløbet ville gå til miljøprojekter.

Dengang havde undersøgelser  vist, at det ville en trediedel af passagererne gerne. Men det kom langt fra til at holde, og der ser heller ikke ud til at ændre sig. Kun tre pct. svarer, at de vælger at betale for CO2 udslippet, hvis det er muligt.

Læs også: Miljøvenligt ferieparadis i Filippinerne

Undersøgelsen viser samtidig, at en rigtig stor gruppe ikke gør noget særligt for miljøet.

Op mod en fjerdedel, 18 pct kvinder og 29 pct. mænd, svarede selv, at de ikke gør noget særligt for at rejse bæredygtigt eller miljørigtigt.

Hotels.com oplyser, at undersøgelsen er foretaget på nettet af Kompas Kommunikation i september 2014 blandt over 1.000 personer over 18 år fra hele landet og er vægtet efter gældende demografiske data for at sikre repræsentativitet.