Milanos magiske vin- og aperitivobarer

Ligesom landets bedste vine kommer aperitivo-traditionen fra det nordlige Italien, og den dyrkes med stil i Milano.

På N'Ombra De Vin er der aldrig langt til de våde varer i vinkælderen, hvor der desuden serveres mad til både frokost og aften. Fold sammen
Læs mere

Vinbar i Chinatown

Baren er både café og vinhandel og ligger i hjertet af Milanos Chinatown, hvor de skiftende ejere siden 1896 har langet vin og aperitifs over disken. Hylderne er proppet med fortrinsvis italienske vine og tilklistret med digte, kærlighedserklæringer og bonmoter om vin, Italien og livet generelt. Der står småbidder på baren – parma-skinke på brød, marinerede oliven, grillede grøntsager og ost – som man kan benytte sig af, når man får sit glas fyldt på regelmæssig basis.

Hvad: Le Cantine Isola

Der mangler hverken vin eller post-it-poesi på Le Cantine Isola. Fold sammen
Læs mere

Campariland

Der står Aperol- og Campariflasker bag baren, på bordene og på hylderne på denne bar og vinhandel, der specialiserer sig i den henholdsvis sur-søde og bitre spritz. Efter du har valgt, om du er mest til Aperol eller Campari, er ingredienserne de samme; en masse isterninger, en saftig skive appelsin og tør boblevin fra Italien.

Bottiglieria Bulloni ligger et stykke fra centrum i et anonymt kvarter og er et klassisk eksempel på en god, gammeldags aperitivobar. Her er slidte møbler, zink-bardisk, venlige ældre tjenere (der kun taler italiensk) og et kort med masser af åbne glasvine, hvis du skulle få lyst til andet end en spritz. Uanset hvad du bestiller, bliver det serveret med en stor skål salte chips til.

De lokale vrimler ind og ud af lokalet i dagtimerne for at drikke en espresso stående i baren. Om aftenen bliver folk hængende længere, og til frokost og middag kan man bestille rustikke retter som risotto og polenta med sin spritz.

Hvad: Bottiglieria Bulloni

Eksklusiv vinkælder

I hjertet af Milanos tidligere bohemekvarter Brera ligger denne vinbar og restaurant. I stueplan er der en terrasse og en café og vinbar, hvor man kan spise frokost, drikke aperitifs eller sidde og kigge på de forbipasserende mennesker fra et af de udendørs borde. Kælderen er dog stedets højdepunkt; det var engang en spisesal for munke. Det kan man levende forestille sig, når man sidder under det hvælvede loft i lokalet, der i sig selv ligner en lavloftet katedral.

Vinflaskerne står stablet i stakkevis langs væggene og lokker, lokale sidder tæt ved bordene, og bartenderne kæmper for at holde trit med efterspørgslen på vinflasker og campari spritz. Køkkenet, som serverer en opdateret udgave af italienske klassikere, har åbent indtil midnat, mens baren først lukker klokken to og udvikler sig til en regulær fest på weekendaftener.

Hvad: N’Ombra De Vin

Med udsigt til katedralen

På hjørnet af pladsen, hvor Milanos berømte Duomo-katedral knejser, ligger det eksklusive shoppingcenter La Rinascente. På toppen af det ligger en gourmetafdeling, og for enden af den finder du en tagterrasse, hvor tjenerne småløber rundt for at nå forbi alle gæsterne.

Det er hverken den mest intime, lokale eller atmosfæriske bar i Milano; til gengæld har den en storslået udsigt til Duomo-katedralen, og i sommermånederne rulles markiserne tilbage, og man kan sidde under Milanos himmel og mellem byens tage med en campari spritz i hånden. Ud over de obligatoriske spritz sælger tagterrassebaren kaffe, vin og sodavand, og dele af den er en restaurant, hvor du kan købe alt fra snacks til fulde måltider.

Hvad: La Rinascente, Piazza Del Duomo

Særegen café

I det østlige Milano ligger det charmerende Navigli-kvarter med sine kanaler, caféer, ungdomskultur og afslappede stemning. På hovedkanalen ligger Mag Cafè, som er et populært sted blandt lokale, der slår et smut forbi for at drikke en espresso stående i baren eller en spritz med udsigt over kanalen.

Du vil med garanti lægge mærke til caféen, når du passerer den; der er farverige stole, blomster og planter, lækre loungesofaer og en stor parasol. Indenfor er det endnu mere farverigt og kaotisk på den charmerende måde. Den smukke, gammeldags træbar er proppet med tingeltangel, flasker, gamle glas og croissanter, chokolade-cannelloni og cantucci-småkager. Væggene er plastret til med plakater, billeder og finurlige rammer, og vintagemøblerne står spredt i rummet og bliver gjort selskab af gamle lampeskærme, skæve loftslamper og fuglebure med falske, farverige fugle.

Hvad: Mag Cafè

Til forskel fra La Rinascente er udsigten fra Mag Café på gadeniveau lige ved kanalen. Fold sammen
Læs mere