Middelhavets bedste fest

Hvis du er til elektronisk musik, masser af solskin og glade mennesker, har du fundet den rigtige destination - Ibiza har Middelhavets mest funklende og freaky fester.

Der er så mange mennesker på Pacha, at man kan kaste sig ud i en stage-dive, som denne pige gør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eva Jung
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stoffer, skumfester og trancemusik. Fordommene om Mallorcas lillesøster Ibiza hober sig op. Men øen er kommet langt siden halvfemsernes tåger  og fortjener langt fra sit blakkede ry. Tværtimod er Ibiza i dag i langt højere grad en hip og eksklusiv sommerdestination for et blandet publikum af unge og gamle.
 
4 klubber og barer du skal opleve på Ibiza og 1 forslag tømmermændsdagen

Side 2: Den eksklusive beachclub, Blue Marlin
Side 3: Forfesten med de andre dyr, Zoo Bar
Side 4: Den verdenskendte klub, Pacha
Side 5: Verdens største dansegulv, Privilege
Side 6: Afslappet udflugt til tømmermandsdagen, naboøen Formentera

For det bedste ved Ibiza er netop, at der er plads til alle. Her er fulde fodboldelskende briter på charterrejser og coke i byen San Antonio, og stenrige saudi-arabere der kun drikker Cristal i Ibiza Town. Indimellem ekstremerne er der børnefamilier med babyer over skulderen, der blander sig med unge, som i nattens højrøstede fuldskab afslører nationaliteter fra hele verden.

Samtidig blafrer det regnbue-stribede flag mange steder på øen og vidner om en total accept af homoseksuelle. I større eller mindre grad kommer de alle sammen til Ibiza for én ting. Øen er kendt for at præstere verdens bedste elektroniske musik og sommerens vildeste fester.

Ingen charterselskaber i Skandinavien arrangerer ture til Ibiza, så det er op til en selv eller et rejsebureau at sammensætte den bedst mulige pakke. Det letter selvfølgelig pengepungen for lidt flere penge end en sædvanlig solferie til Middelhavet, men det betyder til gengæld også, at man slipper for horder af rødmossede danskere og svenskere, der kan lytte med til samtalen ved poolen.

Verdens mest eftertragtede DJs
Samtidig er Ibiza langt fra et billigt feriemål efter ankomst. De store natklubber inviterer verdens mest eftertragtede DJs til at vende plader, såsom hollandske Tiesto og britiske David Guetta i en kombination med navne som danske Trentemøller.

Den elektroniske musik blandes med store events med fx elektrodronningen Lady Gaga og pop-danseorkesteret The Tings Tings. Derfor handler det om at se en aften på klubberne som en koncert, snarere end at sammenligne med entrepriserne på natklubberne herhjemme. Heldigvis koster mad, drikke og hoteller ikke så meget, hvis man kigger sig for.

Læs her om fem forskellige vidunderlige steder på Ibiza og få inspiration til en markant anderledes solferie. Men tag dig i agt: for selv om man hverken supplerer festen med stoffer eller alkohol, er det svært af tage en kold tyrker efter ferien. Ibiza kan gøre dig afhængig.