Mere plads giver roligere flypassagerer

Mere benplads er lig med mere ro i kabinen. Det kan man konstatere i Thomas Cook Airlines efter at have fået nye fly med specialdesignede flysæder.

Thomas Cooks nye Airbus-A321 fly til 590 millioner kr. pr. stkk har fået nye tynde sæder, som giver mere benplads. Fold sammen
Læs mere

Det er en win-win situation.

Thomas Cook Airlines kan fylde lige så mange passagerer i flyet som tidligere, men hver passager har fået fire centimeter ekstra benplads. Det kan mærkes i et charterfly, som traditionelt ligger nederst på listen, når der måles flysædeplads.

Årsagen til den mere plads hedder Recaro - navnet på ultratynde flysæder, der også er ergonomisk udformet.

Se video: Pudekamp i kabinen

Sæderne er installeret i Thomas Cook Airlines nye Airbusfly, A321, som har plads til 212 passagerer.

Selskabet skal have i alt seks nye fly. De første tre er leveret, og de sidste kommer inden februar. Men et af de nye fly har fløjet chartergæster i en måneds tid, og det er på dette fly, at personalet om bord har noteret den ændrede stemning blandt passagerne:

»Der er blevet mere ro i kabinen. De fire centimeter ekstra benplads gør, at passagererne ikke har samme behov for at strække benene. Det gør det lettere for os at arbejde i midtergangen,« fortæller stewardesserne.

Læs også: Luftfartsorganisation vil have styr på agressive passagerer

Det er ikke kun de nye fly, der får de tynde Recaro-stole. Selskabet har besluttet, at de to A321-fly, som man havde i forvejen, også skal have nyt interiør.

»De vil også få de nye ergonomiske stole,« siger adm. direktør Torben Østergaard.

De nye fly er endvidere forsynet med sharkets, vingetipper, som giver en besparelse på fire pct. i  brændstofforbrug. Thomas Cook Airlines har siden 2010 haft ISO14001-miljøcertificering.