Mere alkohol, røg, mad og sex på ferien

Ferietid er lig med lasternes tid, viser ny undersøgelse fra charterselskabet Star Tour.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den står på langt mere alkohol, mad, røg og sex, når danskerne holder ferie. Det viser en undersøgelse, som charterselskabet Star Tour har foretaget blandt 1.400 af sine gæster.

Læs også: Mænd drikker øl - kvinder har sex

Undersøgelsen viser, at 66 procent drikker mere alkohol på ferien i forhold til hverdagen, 60 procent dyrker mere sex, 35 procent tager et par kilo på og 12 procent ryger mere end til daglig.

"Ferietiden er den tid, hvor vi danskere slapper af fra hverdagens rutiner, og dermed også fra hverdagens regler," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour. "Det betyder også, at vi giver mere los i forhold til vores "laster" og har mere overskud til intimitet og nærvær med vores partner. Det er da glædeligt."

Hvis man overvejer en ferieflirt, har en tidligere undersøgelse afsløret, i hvilke lande man tænker mest på sex. Den undersøgelse blev lavet af det amerikanske magasin "Ask" med hjælp fra kondomfirmaet Durex.

Ud fra statistisk materiale har magasinet kåret de ti mest sex-aktive lande, og selv om Danmark og de øvrige skandinaviske lande ellers opfattes som særdeles frisindende, er ingen med på listen.

Den toppes derimod af Grækenland fulgt af Brasilien og Rusland. Videre på listen over sex-aktivitet ligger Kina og Polen, mens Italien, hvor de italienske mænd ellers ser sig selv som førende på området, er henvist til en sjetteplads. Det store muslimske land Malaysia, er nummer syv.

 Top ti sex-listen afrundes med Spanien som nummer otte, Schweiz som nummer ni og Mexico som nummer ti.

Læs også: Verden set fra en barstol