Mennesketom lufthavn på udstilling

Københavns Lufthavn udstiller fra 29. juni fotograf Ulrik Jantzens billeder fra de seks dage, lufthavnen var forladt på grund af askeskyen.

Den larmende stilhed i Københavns Lufthavn under askeskyen stod i skarp kontrast til det summende liv, lufthavnen normalt oplever. Det er der kommet en unik fotoudstilling ud af. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ulrik Jantzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kommende måneder regner Københavns Lufthavn med, at over fem millioner mennesker vil myldre gennem terminalerne, sikkerhedskontrollen og afgangshallen på vej til og fra årets sommerferie. 

I seks døgn i april var der anderledes tomt i de selvsamme områder. Den famøse islandske askesky lammede den ellers travle lufthavn og lagde bygninger, landingsbaner og himmel nærmest uvirkeligt øde.

Se også: Nu går det løs i lufthavnen

Fotograf Ulrik Jantzen fra Das Buro fotograferede det sælsomme syn, og resultatet kan fra 29. juni ses i Københavns Lufthavn, hvor billederne udstilles.

Billederne hænger dels i forbindelsesgangen mellem Terminal 3 og Hilton Copenhagen Airport Hotel, hvor alle kan opleve dem, dels i forbindelsesgangen mellem Terminal 1 og 2, hvor rejsende passagerer har mulighed for at se dem.  

At serien blev til, er lidt af en tilfældighed. Askeskyen stoppede en planlagt reportagetur til Thailand for Ulrik Jantzen, og fotografen valgte i samarbejde med lufthavnen i stedet at udnytte muligheden for at tage en række billeder med den mere kunstneriske indfaldsvinkel, som en lufthavn støvsuget for mennesker gav lejlighed til. 

Under askeskyen måtte Københavns Lufthavn aflyse 3.500 flyafgange og -landinger.

"Vi har aldrig oplevet noget tilsvarende," siger Brian Petersen, adm. direktør i Københavns Lufthavne A/S.

"Derfor er de flotte billeder helt særlige. Ulrik Jantzen har fanget nogle sjældne vinkler, og vi vil gerne dele de kunstneriske udtryk med passagerne", siger Brian Petersen.

Vil du med bag kulisserne i lufthavnen? Rejseliv.dk rykker redaktionen i Københavns Lufthavn mandag 28. juni. Følg med her.