Masser af billige rejser i september

Folketingsvalget 15. september får en del af skylden for mange usolgte charterrejser, men det er ikke hele forklaringen.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du er hurtig, så er der masser af billige charterferier at få netop nu. Og det til populære destinationer som Tyrkiet, Kreta, Cypern og Mallorca.

På Rejseliv.dk kan du finde de billige rejser

Hos Star Tour er salgsdirektør Stig Elling overbevist om, at det danske folketingsvalg er en væsentlig årsag til, at kunderne bliver væk netop nu:

"Valget driller charterbranchen, for de kunder, der normalt rejser i mellemsæsonen, primært par over 50 år, er optaget af at følge med i valgkampen lige nu, og de vil ikke gå glip af selve valget 15. september," siger Stig Elling.

"Det er de politisk interesserede og loyale generationer, der typisk rejser i den gode mellemsæson i september måned, og de er svære at lokke væk fra valget i Danmark, også selvom det regner og er rigtig efterår allerede. Det betyder, at vores salg er bremset med mellem 15 og 20 procent lige nu, i forhold til sidste år på samme tid," siger Stig Elling.

Ikke valget alene
Konsekvensen er, at prisen på rejser med afgang i september er nedsat med op til 50 procent. De nedsatte rejser går især til Tyrkiet, Kreta, Cypern og Mallorca.

Også hos Spies oplever man, at der er flere rejser på hylderne, end der plejer i september. "Vi oplever det samme som Star Tour, men folketingsvalget kan nok ikke få hele skylden for de mange usolgte rejser, for dem skulle vi have solgt før Lars Løkke Rasmussen annoncerede valget til 15. september," siger Christian Nissen, Spies.

"Den generelle afmatning der stadig præger Danmark er nok medskyldig, for vi har ikke solgt så mange septemberrejser i god tid, som vi plejer. Valget har nok betydet en yderligere afmatning, mens det dårlige danske vejr omvendt har solgt mange rejser hurtigere," siger Christian Nissen.

Også Spies sælger rejser med 50 procent rabat på en lang række rejsemål i september.

På Rejseliv.dk kan du finde de billige rejser