Maldiverne indfører turistskat

Ø-gruppen Maldiverne forsøger at forlænge sin egen dødskamp ved at pålægge sine turister en ny grøn skat.

Foto: Colourbox.com.

Det er nu, hvos man vil opleve Maldiverne, for det lille muslimske ø-rige i Det Indiske Ocean er på vej til at slugt af havet, fordi isen smelter. Der er anslået 90 år tilbage, før havisen er smeltet så meget øerne er forsvundet.

Se også:
Efterlad kun dit fodaftryk på Tobago

Prognoserne siger, det er sket inden år 2100. Derfor har de maldiviske myndigheder nu en plan om at pålægge turister en ny, grøn skat for at redde miljøet, anfører nyhedsbureauet Reuters.

Det flade, eksotiske ø-rige med palmekransede hvide strande og luksusresorts er et fristende rejsemål for mange og også flere danske rejsearrangører har Maldiverne på programmet, eksempelvis Star Tour, Blixen Tours og Nyhavn Rejser.

Tre dollars i døgnet
Klimaændringene er et spørgsmål om eksistens for indbyggerne på Maldiverne, der af samme årsag har sat sig i spidsen for at bekæmpe deres skadevirkninger. Mere end en fjerdedel af landets indtægter kommer allerede fra turistene.

"Vi har stillet forslag om en grøn skat på tre dollars fra hver turist pr. døgn. Den mangler kun parlamentets godkendelse," siger præsident Mohammed Nasheed til Reuters.

Hvert år besøger ca. 700.000 turister Maldiverne og de tilbringer i gennemsnit tre døgn på øerne, hvilket betyder, at den nye turistskat forventes at indbringe 6,3 millioner dollar, ca. 35 millioner kroner.

I marts satte præsident Nasheed et projekt til 1,1 milliard dollar i værk for at gøre ø-riget uafhængig af fossile brændstoffer og gøre det til verdens første land baseret udelukkende på vedvarende energi.