Malariamyg foretrækker øldrikkere

Ny forskning viser, at malariamyg bliver tiltrukket af lugten fra folk, der har drukket øl, så hold dig fra malariabefængte områder, hvis du er øldrikker på ferien.

65 procent af de 4.300 myg i forsøget foretrak de ølduftende mænd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

4.300 malariamyg kan ikke tage fejl: 65 procent af dem foretrækker mænd, der har drukket øl frem for almindeligt vand, skriver Videnskab.dk. Det fremgår af ny forskning, som et fransk forskerhold har udført i Burkina Faso.

Læs også: Feber eller maveonde - det afhænger af kønnet

Forskerne hældte en liter populær, lokal øl på den ene halvdel af forsøgspersonerne, mens den anden halvdel måtte nøjes med en liter almindeligt vand.

"Vi har vist, at øldrikkere tiltrækker Anopheles gambia, og det er først og fremmest den myggeart, der spreder malaria i Afrika," siger Thierry Lefevre til Videnskab.dk

4.300 malariamyg
En sindrig forsøgsopstilling, hvor forsøgspersonerne blev placeret i telte med bar overkrop, og luften fra teltene blev suget ind til de ventende 4.300 malariamyg afslørede, at 65 procent af myggene foretrak de ølduftende mænd.

Så hvis du planlægger en rejse til de varme lande, hvor malaria kan forekomme, så hold igen med øllerne. Og hvis du falder i vandet, så husk at sove under et myggenet.

Måske er det noget i alkoholen
"Hvis man er i nærheden af folk, der har drukket øl, har man sandsynligvis også større risiko for at blive stukket. Så alle i samme lokale, især børn, bør også sove under myggenet," siger forskeren til sitet.

Forskerne har ikke fundet nogen forklaring på fænomenet, men måske er det noget i alkoholen, der får myggene til at foretrække de øldrikkende mænd.

Se også: Her koster en øl mest