Luksuscamping på italiensk

Italien. Kan man tage på campingferie sydpå uden at have hverken kørekort, bil eller campingvogn? Ja, da. Rejseliv tog på en af de billigste og mest familievenlige ferieformer, der findes: »Fly & Camp«.

Svogers families mobilhome på campingpladsen Bella Italia ved Gardasøen. Vores mobilhome havde også en træveranda med bord og bænke. Her spiste vi fælles morgenmad hver dag. I mobilhomet er der to soveværelser, separat bad og toillet samt kombineret køkken og opholdsstue. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Johansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Har du ikke noget kørekort?!« Dette udbrud ledsages som regel af et lettere vantro udtryk i ansigtet på spørgeren. Men nej, jeg har i den fremskredne af 48 år endnu ikke lige fået tage mig sammen til at erhverve tilladelse til at føre motorkøretøj. Og nej, min kone har heller ikke kørekort. Men det afholder os nu ikke os fra at tage på campingferie.

Læs også: Ferie med togt og telt

Vores familie på fire har flere gange med stor succes taget på »Fly & Camp«-ferie, hvor vi for at gøre det så billigt som muligt først har fundet flybilletterne og derefter via nettet har fundet en luksuscampingplads i området. Her booker vi så et såkaldt mobilhome, der er et helt lille sommerhus med to soveværelser med to sovepladser i hver, separat toilet og bad samt kombineret køkken med alt udstyr og opholdsstue. Det hele så godt indrettet, at det på ingen måde føltes klemt. Og skulle man alligevel lige få behov for lidt mere luft omkring sig, kan man sætte sig ud på verandaen eller den lille græsplæne med bord og stole, som hører til ens mobilhome.

Denne gang skulle vi rejse sammen med min kones bror og hans familie, og vi var blevet enige om, at Italien lige var stedet for os. God mad, spændende byer, børnevenlig atmosfære og et dejligt klima.

Først flybilletterne. Dem fandt jeg hurtigt hos easyJet. Jeg vidste fra tidligere, at de har en super billig rute til Milano, hvor vi kunne få en returbillet til under tusind kroner pr. person, inklusive skatter, afgifter og bagage. Det mest oplagte sted at tage videre hen fra Milano er Gardasøen. Hertil va der kun omkring halvanden times togtur viste et tjek på de italienske statsbaners hjemmeside.
Der er flere selskaber, der lejer mobilhomes ud, og hos den danske afdeling af det store franske VacanSoleil fandt vi hurtigt frem til luksuscampingpladsen Bella Italia ved den lille hyggelige by Peschiera del Garda ved søens allersydligste ende.

Og nu sidder vi her så. I Italien. Svoger, der er en god kok, laver en lækker pastaret i deres køkken, mens vi andre nyder et glas vin udenfor. Vi har med vilje booket mobilhomes et stykke fra hinanden, så hver familie også kan have lidt privatliv. Men vi tilbringer nu alligevel stort set al tiden sammen.

Svogers og min svigerindes datter er en frisk lille pige, så hun leger allerede godt med de irske børn i mobilhomet på den anden side af vejen. Og netop det er en af fordelene ved campingferierne – der går ikke lang tid, så har ungerne fundet nogle at lege med, så sidder de ikke og keder sig på et hotelværelse. Det imponerer mig hver gang, hvordan børn uden problemer krydser alle sproglige barrierer og med tegn og fagter hurtigt fnder ud af at lege sammen. Og hvor åbne, de er over for fremmede børn uanset nationalitet og hudfarve.

Bella Italia er nærmest som en hel lille by med små gader og stræder mellem de mange mobilhomes. Overalt er der plantet træer, buske og smukke, mangefarvede blomster – mange af dem i store lerkrukker. Virkelig hyggeligt.

Nogenlunde midt i det hele – ganske tæt på pladsens egen gode strand ved Gardasøen – er der restauranter af forskellig slags, småbutikker, grønt- og frugthandel samt et stort supermarked med alt, hvad man har brug for, til rimelige priser. Supermarkedet består min egen lille test med glans: Er der friskbagt brød om morgenen, og er der kapacitet til at håndtere pladsens mange gæster, så man ikke skal stå en time i kø for tre croissanter? Ja – og ja. Hver morgen tager det mig under ti minutter, fra jeg går ind i supermarkedet og hen til bagerafdelingen, til jeg er ude igen med morgenbrød og juice.

Bella Italias restauranter prøver vi også. Den ene ligger med den smukkeste udsigt over søen, og den er derfor lidt dyrere at spise på end de andre. Den er dog ikke bedre. Standarden på de forskellige spisesteder er okay, men vil man have et rigtigt lækkert måltid mad – og man da ikke lige laver det selv – så skal man bare promenere små 20 minutter langs søen ind til selve Peschiera del Garda, hvor der er flere gode restauranter. Vi spiste blandt andet på en ekstremt hyggelig en, der ligger på flydepontoner i en af byens kanaler.
De populæreste steder på Bella Italia er uden tvivl de to store badelande, som man som gæst har fri adgang til. Her er både fine soppebassiner med vandrutschebaner til de mindste og store sammenhængende poolområder til de mere »vand-sikre«. Her tilbringer vi voksne en del timer med at sole os og slappe af, mens de yngste leger i vandet. I forbindelse med badelandene er der også en frokostrestaurant og en isbar.

Og apropos is ...
Når vi er færdige med svogers dejlige pasta, har vi aftalt, at desserten skal indtages på Bella Italias eget gelateria, hvor man kan få de lækreste italienske is (og varme belgiske vafler). Vi vil så slutte aftenen med at gå hen til det underholdningsområde, hvor vi forældre kan få os en drink, mens ungerne synger med på børneunderholdningen på scenen.
Og i morgen skal vi på en endagstur til Venedig, som ligger blot tre timers togtur væk. Hvem sagde, at man havde brug for bil for at få en super campingferie?

Læs også: Børn vil på camping