Luksus på den fede måde i Spanien

Straks efter ankomst til hotellet bliver man indhyldet i tilbagelænet ro og luksus på den fede måde. Finca Cortesin er indbegrebet af ferie man ikke vil hjem fra.

Hotellet har de lækreste swimmingpools med blødt og ikke særlig klorholdigt vand. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Stilhed. Æstetik. Luksus. Man kører hen ad en brostensbelagt allé omgivet af palmer og oliventræer og ind gennem en prægtig hvidkalket portal, inden man havner i en lukket gård med smukke blomster, eventyrlige smedejernslamper og fontæner, der med sin rislende lyd indgyder en øjeblikkelig meditativ tilstand.

En venlig spanier åbner døren til hallen, beder om bilnøglen og fortæller, at bagagen vil blive bragt til rummet. Efter at have afleveret pas og fået kort til værelset fører en anden venlig spanier os langs de rustikke klinker, som stammer fra et portugisisk kloster, ud på terrassen, hvor der serveres iberico-skinke, manchego-ost og tør sherry (Jerez Fino) med udsigt til Middelhavet.

Værelserne
Der er 65 værelser, som varierer i størrelse lige fra junior suiten på 52 m2 til Cortesin suiten på 180 m2. Desuden kan man leje en privat villa på 625 m2. Nogle af værelserne har havudsigt, andre egen pool, men fælles for dem er, at der er højt til loftet (fire meter) og designet yderst eksklusivt. Alle badeværelser er indrettet med italiensk marmor, stort badekar og separat bruseniche.

Særligt
Det særlige ved Finca Cortesin er roen. En tilbagelænet ro. Selv om hotellet er fyldt op, er der en fredfyldt atmosfære, fordi det ligger i landlige omgivelser og dækker et område på 150 hektarer. Hotellet er da også blevet kåret som det bedste ”non urban hotel” i Spanien i 2010 af det prestigefyldte britiske rejsemagasin Conde Nast Traveler.

For golf aficionados er stedet perfekt, idet det kan bryste sig af en af Europas længste baner (6,5 km) og desuden har fået værtskabet for den berømte golfturnering Volvo World Match Play Championship.

Mad og drikke
Gastronomisk er der store oplevelser at hente på Finca Cortesin – både morgen, middag og aften. Til morgenmaden serveres iberico-skinke, chorizo, gedeost, masser af friske frugter og bær og prikken over i’et: müesli crunch med yoghurt skum – uhm!

Ved poolbaren får man en fantastisk gazpacho-suppe til frokost, og om aftenen kan man spise på stedets gourmetrestaurant Schilo, på den spanske restaurant El Jardin eller den italienske Don Giovanni.

På Schilo er det den hollandske kok Schilo Van Coevorden, der regerer fra det åbne køkken midt i restauranten, og han har ladet sig inspirere af sin tid i Japan og Dubai og serverer asiatisk/arabisk fusionsmad.

Plus
Finca Cortesin er luksus – luksus på den fede måde. Det er hverken prangende eller overdådigt, men superæstetisk og kvalitetsbevidst ned i mindste detalje lige fra sæben på badeværelserne og de kridhvide og bløde håndklæder, man næsten bliver væk i, til måden tjenerne hælder vin i glasset på. Og så er der de lækreste swimmingpools med blødt og ikke særlig klorholdigt vand – et indendørs og to ude, et på 25 meter og et på 50 meter (børnefrit).

Minus
Lidt forvirring blandt personalet på den spanske restaurant, men ellers er der ikke noget at komme efter – udover at ferien stopper, og man må sætte kurs mod Malaga for at tage flyveren hjem til Danmark