Luksus og skøn natur

Skiferie i Østrig er ikke bare øl, würst og brune gardiner. Skibyen Ischgl byder også på salig, smagfuld luksus ud over herligt skiløb for hele familien.

Mangler du innspiration til skiferien, kan du se alle guides og artikler om sne og ski her. Hotel Madlein er et par år gammel og var det første design-hotel i Alperne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hotel Madlein ligger trukket op fra hovedvejen i østrigske Ischgl og er på sin egen måde hævet over meget andet i byen.

Læs også: Fem gange spa på skiferien

En langstrakt foyer byder gæsterne velkommen med stearinlys, gaspejs og en stemningsfuld stilhed. Fra foyeren er der adgang til en åben bar, en eksklusiv restaurant og til et område med pool, sauna, ildsted, spa, fitness og udendørs boblebad.

Her er langt fra de traditionelle hoteller, hvor træbænke, brune gardiner og würst med saurkraut måske nok gav en særlig smag af Østrig, men hvor luksus, minimalisme og velvære også var fremmedord.

Madelin er kun et par år gammelt og var det første designerhotel i Alperne. Suiterne er på 45 til 55 kvm og har blandt andet badeværelser designet af Phillippe Starck, Men der er også mindre og mere traditionelle værelser. Hotellets mange fællesområder emmer af overskud og elegance. Og særligt det udendørs boblebad og sauna giver både luksusleg til børnene og afslapning til de voksnes ømme muskler.

Fra Hotel Madlein er der kun 100 m til kabelbanerne, og der er underjordisk rulletrappe. Banerne fører op i hele skiområdet, der strækker sig over en håndfuld dale på kryds og tværs over grænsen mellem Østrig og Schweiz.
 
Området har muligheder for enhver skismag: Store brede pister med plads til bløde sving for kåde børn og uprøvede, mere forsigtige voksne. Stejle og puklede løjper med udfordringer til de øvede i alle størrelser. Og så en god mængde snowparks med hop, pukler og baner til det stigende antal snowboardere, der ellers har det med at skabe en del trafikalt kaos på de normale pister.
Skiområdet i Ischgl er blandt de største i Østrig og vinder på det brede udbud og den store variation, som tilgodeser de forskellige behov, som der kan være i en familie.

De tre lifte fra Ischgl-by til skiområdet gør, at alle skidage begynder næsten ens, og der høres både dansk, norsk, tysk, engelsk og russisk i køerne. Byen, som normalt kun har 1.500 indbyggere, ligger i 1.400 meters højde, og selv om der oftest er sne nok, er det meste skiløb oppe i terrænet. De tre kabinelifte tager de mange tusinde skiløbere op til Idalp i 2.300 meters højde.

Som de fleste andre store skiområder i Alperne er der en del køer ved lifterne, særligt i de travle uger i februar. Men området omkring Ischgl er tætpakket med lifter, flere af dem i næsten parallel retning, så ventetiden bliver aldrig så ulidelig som på flere af de franske skisportssteder. Liftene kan tilsammen transportere 80.000 mennesker rundt i løbet af blot en time.

De mange hurtige muligheder gør Idalp til et naturligt samlingsted for hele området – og det er også her der ligger mange restauranter.

Efter en lang dag på ski er livet på Hotel Madlein ren luksus. Hvis der er mere energi, er der et lille fitnessrum og en pool. Det udendørs spa-bassin giver en magisk kombination af varmt vand og kold luft. Og tilført sauna, kolde brus og friske frugtjuices er det en salig restitution for kroppen efter en dag på ski. Hvis man vil gøre lidt ekstra for sig selv, så er det en god ide at booke en spa-behandling hjemmefra.

Hotellets restaurant har høj standard. Der er en fast menu til hotellets gæster med en god kombination af muligheder for at gå om bord i en varrieret salatbar, vildt kød fra bjergene eller frisk lokal fisk.

Forældrene kan spise i ro og mag, mens ungerne studerer Østrigs største indendørs akvarium, som findes i restauranten. Stemningen er afslappet og klassisk. Så der er rig mulighed for at være privat i sin familie - eller komme i kontakt med de andre gæster f.eks. nyder ungerne godt af de computere, som er stillet op i hallen. Og er man til mere underholdning, så har hotellet to natklubber, som dig ikke fylder i støjbilledet. Pacha og Coyote Ugly. Især Pacha er kendt viden om og tiltrækker berømtheder som for eksempel Paris Hilton og Hollywood-skuespillere.

Læs også: Smukt skiløb ved klassisk kurby