Lufthavne i krig med Ryanair

Lavprisselskabers skrappe håndbagageregler generer indtjeningen for lufthavnene, hævder lufthavnsorganisation.

Lavprisselskabet Ryanair pålægger sine passagerer et ekstra gebyr, hvis ikke toldfri-posen kan være i håndbagagen, og det går ud over lufthavnene mener ACI. Fold sammen
Læs mere
Foto: Francois Lenoir
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skrappe regler for håndbagage i kabinen kan føre til, at det bliver dyrere at flyve.

Læs også: Hjælp i gebyrjunglen

Det fastslår den europæiske lufthavnsorganisition ACI Europa i en pressemeddelelse. Grunden er, at passagerer der rejser med de skrappeste lavprisselskaber, handler mindre i lufthavnene.

"Nogle lavprisselskaber synes at ignorere, at vores muligheder for at give selskaberne rimelige lufthavnsafgifter hænger uløseligt sammen med, at vi kan tjene penge på andre aktiviteter i lufthavnen, som f.eks. toldfrit salg," siger Olivier Jankovec, generaldirektør i organisationen.

Uden tvivl er en del af vreden rettet mod Ryanair, som for et år siden meddelte, at selskabet indførte et gebyr på 250 kr. for den toldfri pose, hvis den ikke kunne være i håndbagagen.

Det er ikke første gang organisationen klager. For et år siden beklagede man flyselskabernes barske håndbagage-regler, og slog samtidig fast, at mindst halvdelen af lufthavnenes indtægter kom fra omsætning i lufthavnenes butikker.

Det er ikke kun Ryanair, der praktiserer strenge bagageregler i det hele taget. Mange lavprisselskaber har strammet reglerne for håndbagage.

Læs også: Hjælp i gebyrjunglen