Lufthavn imødekommer autister

Flyselskabet Delta Airlines imødekommer nu de udfordringer, autister kan have i en lufthavn. I samarbejde med lufthavnen Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport og organisationen The Arc har de skabt et rum, der skal virke afslappende for folk med autisme.

Læs mere
Fold sammen

At besøge en lufthavn kan være en ekstremt kaotisk og stressende oplevelse for de fleste. Men for mennesker med autisme kan lufthavne med lange køer, kaotiske menneskemængder, forsinkelser og travlhed være ekstraordinært udfordrende.

Det har flyselskabet Delta Airlines forsøgt at imødekomme i samarbejde med Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport og organisationen The Arc. Sammen præsenterer de et rum i lufthavnen, som tager særligt hensyn til rejsende med autisme, skriver rejsesitet Condé Nast Traveler. Rummet åbnede den 12. april, og det indeholder forskellige elementer, som virker afslappende, og aktiviteter, som børn med autisme kan lave, mens de venter.

Lufthavnene i Manchester og Newcastle har ligeledes indført særlige procedurer, som tager hensyn til børn med autisme og får dem hurtigere gennem lufthavnen, så de undgår unødvendig stress. Foto: Tony Webster – Wikimedia Commons