Lonely Planet med på roadtrip-bølgen

Rejsebogsforlaget Lonely Planet lancerer 1. marts en ny serie rejseguides, der har fokus på bilrejsen.

Fra 1. marts kan man følge skræddersyede ruter på de amerikanske highways med Lonely Planets nyeste serie bøger, Trips. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carsten Gregersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Roadtrip i USA.
Hvilken rute skal vi vælge? Hvor lang tid tager det at køre fra Grand Canyon til Las Vegas? Hvad kan vi opleve på vejen? Er der nogle must-do restauranter eller seværdigheder undervejs?

Rejsebogsserien Lonely Planet udgiver fra 1. marts 2009 en ny serie rejsebøger med udgangspunkt i, at de eventyrlystne hopper ind bag rattet. Formålet med guidebøgerne, som har fået den fælles betegnelse Trips, er at give bilrejsende tips til seværdigheder, restauranter og hoteller på en række forudbestemte ruter. Med den klare fordel for chauffør og passagerer, at de slipper for at cykle frem og tilbage mellem guidebog og vejkort for at regne ud, hvilken rute, man bør køre.

I første omgang udkommer der seks titler i den ny serie, alle til ture på amerikansk grund, bl.a. "California" og "New York, Washington DC & the Mid-Atlantic og Arizona" og "New Mexico & the Grand Canyon".

Hver guidebog indeholder mindst 50 forslag til ruter af forskellig længde, så den kan bruges af både endagsbilisten og af familien, der vil trille rundt i flere måneder. Samtidig giver den i klassisk Lonely Planet stil tips til hvilken tid på året, man får mest ud af at bevæge sig ud på landevejene.

Madelskeren eller naturfreaken
Alle har deres egne ønsker til oplevelser, og mens nogle sværger til natur, er andre tossede med kultur og historie, og andre igen går voldsomt meget op i gastronomi. Det tager guidebøgerne højde for og har inddelt de foreslåede ruter i temaer som mad og drikke, by, natur, kultur og historie og offbeat. Sidstnævnte henviser til bilture, der fører ud i områder knapt så overrendte (i sagens natur næppe helt uberørte, da forfatteren bag nødvendigvis må have lagt vejen forbi).

I den modsatte grøft er der selvfølgelig også tips til de klassiske ruter, bl.a. Route 66, ligesom hver bog er udvidet med sine helt egne ruter - hvem kan f.eks. forestille sig Californien uden en skræddersyet tur til surfere?

Og så er hver bog plastret til med vejkort, komplet med rutevejledning og angivelser af, hvor lang tid, det tager at rulle fra A til B.
Hit the road.