Londons dobbeltdækkere får comeback

I 2012 vender de berømte røde dobbeltdækkere tilbage til Englands hovedstad - i ny og miljørigtig udgave

Foto: Wrightbus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en sorgens dag, da de gamle, røde dobbeltdækkere forsvandt fra London i 2005, bortset fra et par turistruter, der blev bevaret. Men tiden var løbet fra de 50 år gamle fourenende busser, der heller ikke var egnede til handicappede.

Læs også: 10 gratis fornøjelser i London

Nu vender de tilbage. Londons borgmester Boris Johnson har netop afsløret designet for de nye, røde dobbeltdækkere, der sættes i drift fra 2012.

Dobbeltdækkerne kommer til at ligne de gamle Routemasters en hel del, med to trapper til førstesalen og en platform, hvor folk kan hoppe om bord. Men der er tale om en meget grønnere version end de gamle.

Busserne er designet af det nordirske busdesignfirma Wrigthbus og bygget i letvægtsmaterialer. Og de vil bruge 15 procent mindre brændstof end eksisterende hybridbusser og 40 procent mindre end almindelige diesel-busser.

Borgmesteren sagde bl.a. ved præsentationen: "Dette nye ikon i vores transportsystem er ikke bare smukt, det har også et grønt bankende hjerte i sit stilfulde indre."

Boris Johnson er sikker på, at londonerne vil blive stolte af deres nye bus og håber på at opleve hundreder af dem i Londons gader.