London-taxier i Paris

De karakteristiske sorte London-taxier kan muligvis snart ses på gaden i Frankrig.

Foto: Flickr.com/Rodrigo Galindez
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er Big Ben, der er de røde dobbeltdækkerbusser, og der er "the tube". Og så er der de sorte taxier. 

Visse ting popper lynsnart op i bevidstheden, når man siger London, en af dem er de sorte skrumler på vejene, i gammel engelsk stil, med salon-døre og det gule skilt over forruden, London Cabs.

Se også: Det koster taxaen på dit feriested

De sorte London taxier er typisk britisk, at det ikke umiddelbart ligger lige for at forestille sig en taxitur gennem Paris i en sådan. Ikke desto mindre kan det blive virkeligheden, hvis en aftale mellem de førende franske taxi-selskaber og London Taxis International, det engelske selskab, som fremstiller de ikoniske køretøjer.

Tidligere i år rullede en stribe London taxier ud i de saudiarabiske gader, nærmere bestemt i Riyadh, og også i Sydafrika, Singapore, Israel, USA og på Cypern kan man spotte den specielle type taxier. Og nu altså formentlig også i Frankrig. Hvor interessen ikke er blevet mindre efter en helt ny model af taxien med rat i venstre side er kommet på markedet.

Og ikke bare i sort, London taxien beholder sit karakteristiske design, men kan fås i både rød, hvid, blå, gul eller hvilken farve, man måtte ønske. 

Ifølge franskmanden Elisabeth Young, som er indkøbschef i firmaet, der importerer London taxierne, vil flere af de store taxiselskaber og hoteller med egne taxier gerne have fat i London taxien.

"Den sorte taxi er et helt unikt køretøj, som ikke findes andre steder i verden, siger Elisabeth Young til den engelske avis, The Guardian. 

Skulle taxien tage turen over den engelske kanal vil der med selve vognen følge et tilbud fra engelsk side om oplæring i "god kundeservice" af den slags, briterne mener, der bør følge med en køretur i en London Cab.   

Læs også: 1,8 millioner taxakunder snydt i New York