Løvemor fik sekslinger

Sensation i Givskud Zoo. Der er født sekslinger i løvestalden, og alle unger overlevede og kan opleves fra på lørdag.

Løvemor med fem ud af de seks små. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var en. Der var to - tre - fire - fem - i alt seks løveunger kom til verden i Givskud Zoo.

Læs også: Her er det vilde Danmark 

Så mange unger i samme kuld er noget af en sensation. Normalt er der kun tre-fire unger, og parkens løvepasser, der har haft jobbet i 29 år har ikke oplevet det før - og alle overlevede. 

De var ellers ikke spået store chancer, for en løvemor har kun fire dievorter. Men det lykkedes.

De og parkens øvrige løver kan opleves fra på lørdag, hvor Givskud Zoo med Danmarks største løveflok åbner op til påskeugen - tre uger tidligere end normalt.

"Vi har lige nu 45 løver. I løbet af det seneste år er der kommet mere end 30 løveunger til, og mange af dem kan man opleve hele påskeferien. Aldersmæssigt er de fra nogle uger op til knap et år gamle. De lidt større unger er nu meget nysgerrige og aktive. I det udendørs løveområde er der løveflokke med 13 halvstore eller 9 små unger, heriblandt de små sekslinger", fortæller direktør Richard Østerballe.

Læs også: Guide: 8 danske zoologiske haver

Inden døre i løvestallen, hvor sekslingerne opholder sig, hvis vejret udenfor er for koldt, er der også andre løveunger. Det yngste løvekuld er født så sent som den 17. marts.

Der er adgang nogle timer hver dag til løvestalden. Af hensyn til årstiden har man i Givskud besluttet at åbne for publikum til flere af dyrenes stalde, både til næsehornene og til elefantstalden, hvor man hver formiddag få lov til at hjælpe dyrepasseren med at fjerne møg.

Mere info på givskudzoo.dk