Lej ikke scooter i Grækenland

Forsikringen dækker kun, hvis man har kørekort til motorcykel. Lej en bil i stedet for, opfordrer rejsebureau.

Over en kvart million danskere vil i rejse til Grækenland i sommer, og tusindvis af dem vil opsøge den lokale scooter- og motorcykeludlejer for derefter at køre ud og opleve de små græske øer.

Se også: Det koster bøderne på ferien

Men en stille udflugt på en gul Vespa-scooter, kan ende i en alvorlig økonomisk lussing - for er uheldet ude, så er det langt fra sikkert, at forsikringen dækker, for til forskel fra en dansk 45-knallert er de fleste scootere i Grækenland på 50 kubikcentimeter og kan køre 90-120 km/t.

"Hvis man vil sikre sig, at ens forsikring gælder ved et uheld, skal køretøjet være lejet med et motorcykelkort. Med andre ord: Det er ikke nok at præsentere udlejeren for et dansk kørekort til bil eller for et kørekort til en 45-knallert, ligegyldigt om man er 16, 18 eller 60 år", fortæller informationschef i Spies, Torben Andersen.

Han anbefaler derfor alle, der ikke har et motorcykelkort, i stedet at leje en bil.

Udlejerne accepterer almindelige kørekort
"Det er ikke svært at finde udlejere, der vil leje dig en motorcykel eller en scooter på dit bilkørekort, men forsikringsdækningen er ikke til stede. Lige nu kører der er par meget store erstatningssager efter græske scooteruheld, hvor forsikringen ikke var i orden på grund af manglende motorcykelkort", fortæller han.

Det lokale politi har også et godt øje til turister, der suser rundt i landskabet på de hurtige 50-kubikmeter scootere. Hvis betjentene holder sig til loven, kan de uddele bøder på 300 euro (2.230 kr.).

Der er ikke udsigt til, at kørekortreglerne bliver harmoniseret før tidligst i 2013. Indtil da er det op til det enkelte EU-land, om man vil acceptere de øvrige landes kørekort i forbindelse med scooterkørsel, eller man  eller man vil kræve de nationale regler overholdt.