Legolands Polar X-plorer kan ikke klare kulden

Når Legoland åbner sæsonen på lørdag, vil parkens hurtigste forlystelse Polar X-plorer være lukket, hvis vejret stadig bringer sne og frost.

»Polar X-plorer (på billedet, red) kan kun køre i plusgrader,« siger Legolands direktør Henrik Höhrmann til Rejseliv.dk. Fold sammen
Læs mere

»Tag snebrillerne på, spring ombord i de seje snescootere, og gå på opdagelse blandt vilde polardyr og levende pingviner med Polar X-plorer.«

Se også: Danmarks længste rutsjebane

Sådan skriver Legoland på sin hjemmeside om parkens hurtigste og største forlystelse, men det hårde vintervejr i år vil sandsynligvis forhindre rutsjebaneture gennem Polarlandet på åbningsdagen 23. marts.

»Polar X-plorer kan kun køre i plusgrader, rutsjebanen er ikke godkendt til at køre i frost. Det bliver lidt teknisk, men stålet bliver for koldt til, at den kan komme op ad skinnerne,« siger Legolands direktør Henrik Höhrmann til Rejseliv.dk.

»Det handler om sikkerhed«
Men det er ikke kun Polar-rutsjebanen, der kan risikere at holde stille på grund af vejret.

»Det afhænger meget af vejret de næste par dage. Lige nu har vi et par vandaktiviteter, der med den nuværende vejrudsigt ikke kommer til at køre. På grund af frost er der ikke fyldt vand i aktiviteterne endnu,« siger Henrik Höhrmann.

Legoland følger vejrsituationen meget nøje og klargør forlystelserne så snart, at vejret tillader det.

»Det handler om sikkerhed, og den går vi ikke på kompromis med. Forlystelserne skal sikkerhedsgodkendes af myndighederne og vores personale skal trænes, inden vi åbner dem. Vi håber, at vejret vender snart, « siger Henrik Höhrmann, der udover halv pris på indgang på åbningsdagen vil regulere priserne dag for dag, så gæsterne får »value for money«, hvis flere af forlystelserne ikke kører.

Dyrehavsbakken forventer færre motorcykler
Legoland er ikke den eneste af landets forlystelsesparker, der er udfordret af det kolde martsvejr. 

Dyrehavsbakken i Nordsjælland åbner torsdag 21. marts og vil også have vandforlystelser, der vil være lukkede på åbningsdagen.

»Vi får muligvis et problem med en vandkanon, men vi er så heldige, at snestormen indtil videre er afblæst i vores del af Danmark. Havde vi oplevet samme vejr som Legoland, havde vi haft de samme udfordringer, « siger Nils Erik Winther, direktør i Dyrehavsbakken.

Direktøren forventer dog, at vejret gør, at ikke lige så mange adskillige tusinde motorcyklister vil deltage i åbningen som de forrige år.

»Jeg er super ked af, hvis motorcyklerne, der er en fast del af åbningsdagen, får problemer med at komme frem. Der er gjort klar til dem, så vi håber, at de kommer, « siger Nils Erik Winther.

De øvrige af landet forlystelsesparker åbner først i april og maj.

Se alle åbningsdatoer her: 

Dyrehavsbakken: 21. marts

Legoland: 23. marts

Tivoli Friheden: 6. april

Tivoli: 11. april

Faarup Sommerland: 26. april 

BonBon-Land: 26. april 

Djurs Sommerland: 4. maj

Sommerland Sjælland: 18. maj

Se også: Ny rutsjebane - testdukker mistede arme og ben