Legoland er åbnet i Florida

En helt ny og kæmpe stor Lego-park i Florida slog portene op for første gang i weekenden.

Landet med klodserne i Billund kender de fleste danskere. Men der ligger faktisk også Legoland i England, Tyskland og Carlsbad i Califonien i USA. Og i weekenden åbnede det femte af slagsen i Florida, USA.

Se også: Legoland bliver Polarland

Og med sin placering midt i Florida, en times kørsel fra Orlando og Tampa, ligger parken i en af USAs mest populære feriedestinationer.

Området har igennem mange år været et populært udflugtsmål for millioner af turister.

Mere end 600.000 kvadratmeter
Tidligere lå Floridas første kommercielle forlystelsespark, Cypress Gardens, der. Den åbnede i 1936, men gik fallit i 2009. Merlin Entertainments Groups, som lever af at opføre forlystelsesparker over hele verden, købte parken og den tilhørende grund.

I to år har de arbejdet på at bygge det femte og seneste Legoland. Med mere end 50 forlystelser i ti tematiserende områder spreder parken sig over mere end 600.000 kvadratmeter.

Parken ligger et i stort parkareal med blomster og beplantning. Området rummer også en sø, hvor der afholdes vandski-shows, som ikke findes i andre Legoland parker.

"Den oprindelige Legoland-ånd"
”Jeg synes, vi kan være stolte af, at hvad der startede som en relativt lille forlystelsespark i Billund i 1968 nu vokser verden over. Parken i Florida et blevet virkelig flot og holdt i den oprindelige Legoland-ånd", siger Henrik Höhrmann, direktøren for Legoland Billund, der deltog i åbningen i Florida.

Og han fortsætter: "Her fra Danmark har vi bl.a. bidraget med design og animation af Lego-modeller til Miniland, som jo er hjertet i enhver Legoland-park.”

Som i de øvrige Legoland-parker er lego-klodsen det naturlige omdrejningspunkt, og parken er målrettet familier med børn i alderen 2-12 år.

Se også: Avatar får temapark til to milliarder kr.