Legoland åbner i Malaysia

Når Legoland i september slår dørene op for sin første forlystelsespark i Asien, bliver det med lego-modeller af Taj Mahal og Petronas Twin Towers.

Foto: Roslan Rahman, Scanpix

Legoland i Californien i USA har bygget mini-versioner af New York og Washington i lego. Og Legoland i England har bl.a. bygget St. Paul's Cathedral og London Eye.

Se også: Legoland er åbnet i Florida

Nu åbner Legoland i Malaysia 15. september 2012, og seneste skud på stammen har traditionen tro også bygget et miniland med vartegn fra den del af verden, forlystelsesparken ligger i.

Det nye Legoland er fyldt med asiatisk inspiration og har lego-modeller i 1:20 af populære seværdigheder fra 17 lande i Asien, f.eks. Angkor Wat (Cambodia), Taj Mahal (Indien), Petronas Twin Towers (Malaysia) og Shanghai World Financial Center (Kina).

Petronas Twin Towers, som er nogle af verdens højeste bygninger, bliver med deres 9,9 meter de højeste bygninger i Miniland-regi på tværs af de seks parker.

Parken tilpasset til Malaysia
Men det er ikke kun Miniland, der speciel for Legoland i Malaysia.

"Vi har tilpasset parken til det meget varme klima, alle spiseområder, shows og køer til forlystelser er overdækket. Det hjælper mod den stærke sol, men også når der kommer kraftige regnskyl," siger John Jakobsen, direktør for alle Legoland-parkerne til Rejseliv.dk.

Mange modellerne til Miniland og øvrige dele af parken er bygget i Billund og efterfølgende sejlet til Malaysia. Men der har også været malayere under oplæring i et halvt år i at bygge med legomodeller i Billund.

Modellerne til parken har taget tre år at bygge, og der er brugt flere end 25 millioner klodser. 

Nye parker på vej

Inden for 11 måneder har Legoland åbnet to nye parker - sidste år åbnede Legoland i Florida - og det har været travle måneder. Så selv om der er nye parker på tegnebrættet, bliver det tidligst i 2015, forklarer direktøren for Legoland-parkerne.

"Vi arbejder på at lave et Legoland i Dubai, Japan og Sydkorea. Der er allerede en kontrakt på det i Dubai, men det blev bremset af den økonomiske situation i landet," siger John Jakobsen.

Grunden til, at Legoland åbner virksomhedens sjette park i Malaysia, er, at landet selv har investeret i at bygge parken.

"Parken ligger kun fem minutters kørsel fra grænsen til Singapore, og Malaysia er meget interesseret i at tiltrække turister fra nabolandet," siger John Jakobsen.

Se også: Her finder du Legoland verden rundt