Leg i sne på vej til Oslo

DFDS har indrettet legerum med kunstig sne, så børnene kan "varme op" på vej til skiferien.

I legerummene på DFDS' både til Oslo kan børnene lege med sne - ligesom ude i den rigtige sne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Vi fik den idé, at vi ville give danskerne en forsmag på den norske vinter. Så det har sneet på DFDS-bådene", siger rederiets Norge-chef, Vivian Sivertsen til VG.

På de to DFDS-både, der sejler i fast rutefart mellem København og Oslo, er de farvestrålende plastic-bolde fjernet fra legerummene, som i stedet er fyldt med kunstsne, så de mindste passagerer kan få en forsmag på, hvad der venter.

Imens kan de ældre studere fjellreglerne om at færdes rigtig i den store norske natur. DFDS har fået oversat reglerne til dansk og uddeler dem til passagererne. Og man kan også deltage i et "smøre-kursus" om bord, så langrendsskiene er klar til at indtage højfjeldet.

Og rigtig mange har benyttet sig af DFDS' førskiferie tilbud. Der er nemlig dansker-boom på de norske løjper i år, og de fleste rejser sø-vejen.  DFDS vil fragte omkring 10.000 danskere fra København til Norge i løbet af vinterferieugerne,.

Endnu flere kommer med Color Line, som ellers har nedlagt ruten fra Hirtshals til Oslo. Rederiet oplever i vinter endnu flere passagerer på de øvrige ruter.

"Vi har 30.000 flere passagerer end sidste år. Det er en formidabel vækst," siger direktør Odd Grønberg i Color Line til VG.