Lavprisselskaber stormer frem

Lavprisselskaberne ekspanderer og erobrer markedsandele i Københavns Lufthavn.

Bl.a. er EasyJet i år begyndt at flyve til London Gatwick, ligesom selskabet i næste måned åbner en ny rute Manchester og i december en rute til Geneve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fabrice Coffrini
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

287.000 passagerer fløj i sidste måned med et lavprisselskab til eller fra Københavns Lufthavn, og dermed blev september årets hidtil bedste måned for lufthavnens lavpristrafik, oplyser Københavns lufthavn i Kastrup.

Se også: Air Berlin er bedst

Med næsten 10.000 flere passagerer end i september sidste år brød lavprisselskaberne i CPH oven i købet det generelle billede i branchen, hvor de fleste selskaber oplever en nedgang i antallet af passagerer som følge af den økonomiske afmatning.

Lavprisselskabernes andel af lufthavnens samlede passagertal udgjorde i september 16 procent – den højeste andel nogensinde. To nye lavprisselskaber har i år etableret sig med base i Københavns Lufthavn – Norwegian med syv fly og transavia.com med tre fly. De to selskaber har oprettet en lang række nye ruter, der benyttes af både fritids- og forretningsrejsende.

Selskaber udvider rutenet

Senest har Norwegian offentliggjort, at selskabet åbner fire nye ruter fra København til foråret – til hhv. Malta, Zagreb, Dubrovnik og Sardinien. Samtidig udvider andre lavprisselskaber også i Københavns Lufthavn.

Eksempelvis er easyJet i år begyndt at flyve til London Gatwick, ligesom selskabet i næste måned åbner en ny rute Manchester og i december en rute til Geneve. Derudover øger easyJet fra næste måned antallet af afgange til Berlin, mens lavprisselskabet Air Berlin tidligere på året øgede antallet af afgange til Düsseldorf.

Foruden at give danske og svenske rejsende flere valgmuligheder, styrker det øgede udbud af lavprisforbindelser også København og Øresundsregionen som destination for udenlandske turister og forretningsfolk.

Fra næste forår kan Københavns Lufthavn føje yderligere et lavprisselskab til sin kundeportefølje, når selskabet Germanwings begynder at flyve på ruten København-Köln. Dermed vil alle de største nordeuropæiske lavprisselskaber, som benytter hovedlufthavne, fra 2010 vil være repræsenteret i lufthavnen.