Lavprisselskab tager over efter Spanair

Flyselskab er klar til straks at fylde en del af hullet på flyvninger fra København til Spanien

Foto: Josep Lago

Under 24 timer efter, at det delvist SAS-ejede flyselskab Spanair meddelte, at det var gået i betalingsstandsning, landede et fly i Københavns Lufthavn i Kastrup for at indlede flyvninger på Spanairs gamle rute til Barcelona.

Se også: Guide til rejse-regel-junglen

Det er det spanske lavprisselskab Vueling, som i virkeligheden blot har fremskyndet allerede planlagte afgange. Det var nemlig i forvejen meningen, at Vueling fra 25. marts ville begynde at flyve til København, men Spanairs nedtur fredag aften har fået konkurrenten til at rykke hurtigt.

Allerede lørdag klokken 17.55 landede det første fly fra Vueling i Kastrup, og inden klokken 18 returnerede det til Spanien.

Passagerer med billetter til Spanair kan købe en plads på de nye afgange til særlige priser, skriver Vueling i en pressemeddelelse.

Op mod 500.000 passagerer rundt om i Europa kan blive påvirket af Spanairs betalingsstandsning, skriver Bloomberg, som citerer den spanske avis La Vangurdia for, at selskabets samlede gæld kan løbe op i 350 millioner euro eller omkring 2,6 milliarder kroner.

Ifølge avisen er netop SAS den største kreditor med et tilgodehavende på 149 millioner euro, og den spanske bank La Caixa skal have det meste af et syndikeret lån på 50 millioner euro i klemmme.

Så er der en gæld på cirka 80 millioner euro til underleverandører, og endelig er der medarbejderne og passagererne, som vil kræve penge fra den halvtomme kasse.