Lavbudget i 2013 - her skal du rejse hen

Er der udsigt til et stramt budget i det kommende år, eller vil du bare sikre dig, at du får mest muligt for dine rejsepenge. Rejseguiden Lonely Planet giver fem tips.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EUROPA
Slovenien
Med bjerge og natur så skøn som Schweiz, men med et prisniveau væsentlig under. Det er den hurtige beskrivelse af Slovenien. Ganske vist kan priserne i hovedstaden Ljubljana, Bled og i byerne langs den korte kyststrækning ud til Adriaterhavet godt blive skruet noget op i højsæsonen. Men det opvejes af korte afstande og billig offentlig transport. Rejs ud af byen og væk fra turistområderne og du finder billig privat overnatning og en storslået natur, som indbyder til aktiviteter året rundt: skiløb, rafting eller vandring.
slovenia.si 

KAUKASUS
Georgien
Næsten Europa, men alligevel slet ikke. Landet "i den anden ende af" Sortehavet, smukt og imødekommende og ukendt af de fleste. Myndighederne har dog investeret meget i turisme, og det har fået antallet af prisvenlige hoteller og mulighederne for privat overnatning til at stige. August er højsæson, hvis rejsen skal gå til Batumi eller en anden by ved Sortehavet. Men landets kultur med flere World Heritage steder kan opleves på alle tider af året.
visitgeorgia.ge

AFRIKA
Namibia
Mens nabolandet Botswana koncentrerer sig om turister med tegnebogen i orden, har ørkenstaten muligheder for alle. I lejet bil og med lokalt arrangeret udflugter kan man på et rimeligt budget opleve nogle af naturens forunderligheder i Etosha National Park og ved Skeleton Coast. Byer med billig overnatning er forbundet med billige busser, og nogle af de sjoveste aktiviteter: sandboarding ved Swakopmund og hiking i Fish River Canyon er gratis.
namibiatourism.com.na

ASIEN
Cambodja
Jovist de dyre luksushoteller skyder op som paddehatte i Siem Reap ved landets største seværdighed, Angkor Wat templerne, og i hovedstaden Phnom Penh. Men "de gamle" hoteller til budgetpriser ligger der stadig. Og hvis man forlader turistvejen og begiver sig ud i nogle af landets andre provinser, som også gemmer på spændende oplevelser, for eksempel ferskvandsdelfinerne i Kratie og bjergstammerne i Ratanakiri provinsen, får man virkelig noget for sine rejsepenge.
tourismcambodia.com

SYDAMERIKA
Brasilien og Rio
Skal rejsebudgettet strækkes mest muligt, og står sambabyen over dem alle højt på rejseønskelisten, er det nu, man skal slå til. Byen hører i forvejen ikke til de billigste rejsemål, og med udsigt til VM i fodbold i 2014 og til OL i 2016 er der udsigt til gevaldige prisstigninger i Rio de Janeiro. For ganske vist giver store begivenheder også store investeringer i nye veje, nye hoteller, nye sportsanlæg osv. Men de bliver fulgt af et gevaldigt hop i alle øvrige turistpriser - viser erfaringerne fra tidligere arrangementer.

rioguiaoficial.com.br