Længere mellem de billige flyrejser

Foto: Iris

Man kan stadig være heldig at finde superbillige flybilleter, men det er ikke så let, som i 2009 og 2010. Det viser den nye udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af Travelmarket.dk.

Læs også: Sådan slipper du af med din flyskræk

I flyprisindexet sammenlignes blandt andet gennemsnitsprisen for de billigste flybilletter fra København til ti forskellige europæiske storbyer, og hvor den i 2010 lå på 668 kr., var den i uge 12 her i 2013 oppe på 851 kr. Det er en stigning på næsten 30 pct.

De lavere priser i somrene 2009 og 2010 skyldtes først og fremmest, at fire lavprisselskaber – Cimber, easyJet, Norwegian og Transavia – kæmpede om at blive dominerende på ruterne fra Københavns Lufthavn, efter at Sterling var gået konkurs. Og da der ikke var kunder nok til de mange flysæder, begyndte selskaberne at underbyde hinanden for at lokke folk ind i butikken, skriver rejsebranche-sitet takeoff.dk.

I første omgang trak Transavia sig, og siden gik Cimber konkurs. Tilbage var easyJet og Norwegian, der i dag er blandt de tre største flyselskaber i Københavns Lufthavn, og så steg priserne igen.

Når det drejer sig om priserne på billetter til de oversøiske destinationer, er de derimod faldet siden 2009, og var på deres laveste i 2012. 

Det er især de nye  ruter til Doha og Dubai, der har givet danskere mulighed for at rejse billigt til eksempelvis Asien og Australien/New Zealand.

Læs også: 
Pristjek på wifi i 10 lufthavne