Lad hunden vise dig rundt i Småland

Normalt går man jo tur med hunden, men her er det hunden, der går tur med dig...

Foto: PR

Det er »Tur & Natur« i svenske Småland, der nu tilbyder særlige vandreture, hvor du får en sele om livet, der er fastgjort til en energisk husky-hund  (også kendt som slædehunde), og så går det ellers over stok og sten.

Læs også: 5 x ro i Sverige

Huskyerne, der er specialtrænede, kan aflæse dit naturlige tempo, så du skal ikke være nervøs for, at du ikke kan følge med, skvatter og bliver trukket hjælpeløs efter hunden gennem skovbunden – tempoet bliver bare lidt mere insisterende, når det går op ad bakke,kan man sige.  

En ekstra finte ved huskyturene er, at man ikke kun er ude og nyde den fantastiske smålandske natur i selskab med en dejlig hund, men at man samtidig er på jagt efter lækre vilde skovbær.

Derfor har huskyerne, der er vant til at arbejde for føden, særlige tasker på, hvor bærplukningsværktøjet ligger, og som kan bruges til at fragte bærrene, som I selv plukker, med hjem, så du slipper for besværet – og hundene kan snildt bære mange kilo.

For både store og små 
Husky-hundene er meget børnevenlige, lover arrangørerne, så det er et godt aktivitetstilbud for hele familien. 

 - Det er en sjov oplevelse for store og små, og skovene gemmer blandt andet på elge, vilde bær og Vättern, Sveriges næststørste skovsø, siger Anna Kron Boysen, PR Manager for VisitSweden.

Man kan vælge at gå ud sammen med en guide eller på egen hånd (sammen med hunden, selvfølgelig), men i sidstnævnte tilfælde kræver det, at man er vant til at færdes i naturen, og at man kan læse både kort og kompas. 

Uanset hvilken form, I vælger, får I en kaffekurv med lækkert økologisk hjemmebag med på turen.

Læs mere om bærplukningsturen og andre husky-aktiviteter på turochnatur.se 

Læs også: Guide til 5 hundeslædeture