Kysse- og krammekrog på vej i norsk lufthavn

Stavangers lufthavn er på vej med Norges første kysse-krog, hvor man kan sige pænt farvel og hilse rejsende velkommen hjem.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det hele startede med, at en lufthavnsansat i Stavangers Sola-lufthavn i Norge stod og kiggede på folk, der kyssede, krammede og græd foran sikkerhedskontrollen inden afgang. For her må kærester og pårørende ikke følge med igennem.

Læs også: 1.238 håndvåben snuppet i amerikanske lufthavne

Det satte gang i Morten Sand, leder af terminal-oplevelser i lufthavnen. "Det gik op for os, at folk jo virkelig kysser, krammer og græder inden sikkerhedskontrollen, så der er et virkeligt behov for at folk kan trække sig tilbage og få lidt farvel-tid," siger han til VG Nett.

Derfor er lufthavnen nu i gang med at indrette et afskærmet område med rosa maling, stole og stille baggrundsmusik, der skal gøre hede afskeder mindre problematiske før sikkerhedskontrollen.

Kyssekrogen åbner i begyndelsen af marts, og skiltet med ordene Kyssekrok og Kissing Point er leveret til lufthavnen. Det er planen at tilbyde tyggegummi, hvis man lige vil friske munden lidt op inden kysseriet.

Ifølge Morten Sand var det ikke vanskeligt at overtale lufthavnsledelsen til at acceptere kysse-krogen. "Nogle ønsker ikke at kysse og kramme offentligt, og ikke alle synes, det er så sjovt at kigge på folk, der kysser igennem, så med kysse-krogen skåner vi både publikum og giver folk mulighed for at trække sig lidt tilbage."

"Men er du ikke bange for, at brugere af kysse-krogen vil gå længere," spørger VG Nett Morten Sand. "Nej, for der sættes ingen dør op, området bliver altså ikke helt privat, så jeg håber, at folk vil nøjes med at kysse." For at sikre sømmeligheden, sættes der "ordensregler" op i kysse-krogen.

Så alt i alt regner man med, at det bliver lidt lettere at tage afsked med sine kære, der skal på rejse. Og måske også lidt sjovere.

Kysse-krogen koster kun 8.000 kr. at indrette, så det er ikke pengene, der skal hindre andre lufthavne i at følge eksemplet, mener Morten Sand.

Kysse-kroge finder man ikke i så mange lufthavne, men der findes dog enkelte rundt omkring.