Kvinderne savner hunden mere end husbonden

Ferie, kvinder og kæledyr er en svær kombination, afslører rejsesøgemaskinen, Skyscanner.

Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du ikke selv hund, vil du nok kalde det hysteri.

Læs også: Hoteller byder hunden velkommen

Men hundeejerne vil nikke genkendende i forskellige grader af forståelse.
For ferie uden hunden er en svær ting, og tilsyneladende sværest for kvinderne, viser en undersøgelse med deltagelse af 1.000 hundeejere, som rejsesøgemaskinen Skyscanner har foretaget.

Mens 37 pct. af mændene ville savne deres partner mest, hvis de var alene på ferie, svarer 37 pct. af kvinderne, at de savner deres hund mest. Kun 21 pct. har manden som nummer et, viser undersøgelsen.

Fire ud af ti har ringet eller mailet hjem fra ferien for at spørge, hvordan hunden har det. 

Vi skyper med hunden derhjemme
14 pct. indrømmer, at de har talt til hunden i telefonen, for at den kunne høre deres stemme. Fem pct. har endda taget ny teknologi i brug og har skypet med hunden, mens lidt flere holder gamle traditioner i live og sender hunden et postkort.

Mere end hver femte har et foto at hunden med på ferie, og tre pct. tilstår, at de har savnet deres hund så meget, at de har afbrudt ferien før tid, for at komme hjem til den.

Faktisk er hunden så vigtigt et familiemedlem, at over halvdelen planlægger ferien, så den kan komme med. En ud af hver fem hundeejere har aldrig prøvet at være væk fra deres hund, og en ud af hver fem mener, at hunden er en bedre rejsemakker end både deres børn og venner.

Læs også: Lad hunden vise dig rundt i Småland