Kvinde tog på ferie og havnede i det forkerte land

Rejseselskabet forvekslede Puerto Rico med Costa Rica og sendte en engelsk rejsende 2.000 km. i den forkerte retning.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ung engelsk kvinde fra Bristol, der bestilte sit livs rejse til det mellemamerikanske land Costa Rica hos den britiske rejsearrangør Thomas Cook, blev ved en fejl i stedet sendt til den amerikanske destination Puerto Rico i Caraibien - 2.000 kilometer væk.

Hvad værre var, Samantha Lazzaris, 33, opdagede først, at hun var på afveje, da hun sad i en taxi i Puerto Rico, hvor chaufføren grinende gjorde hende opmærksom på, at hun befandt sig i det forkerte land.

Miss Lazzaris, der arbejder med holistisk terapi fortæller, at hun læssede sin baggage i en taxi, satte sig ind bagi og og gav chaufføren besked på at køre til det bestilte hotel.

"Han så forbavset på mig, målløs, så grinede han og sagde: 'Dette er ikke Costa Rica. Du er i Puerto Rico'. Først troede jeg ham ikke. Så så jeg mig omkring på lufthavnsområdet og så plakater fra Puerto Rica over det hele. Jeg fik et chok og tænkte: Hvad gør jeg? Hvor er Puerto Rico? Og hvor er jeg?"

Miss Lazzaris var efterfølgende nødt til at bruge, hvad der svarer til 7.000 kr. på tre flybilletter og mistede fire dage af sin ferie på at nå frem til den rette destination.

Det har siden vist sig, at en ansat hos Thomas Cook havde forvekslet San Juan, hovedstaden i Puerto Rico, og San Jose, der er hovedstad i Costa Rica, da hun købte billetten i november. Lufthavns-koderne ligner hinanden til forveksling med kun et bogstav til forskel - SJO for San Jose og SJU for lufthavnen i San Juan.

Miss Lazzaris fik i første omgang ikke noget ud af sin klage til Thomas Cook, men efter sagen har været omtalt i den britiske presse, har Thomas Cook undskyldt og forsikret, at Miss Lazzaris ekstraudgifter i forbindelse med fejlen vil blive refunderet og at yderligere erstatning kan komme på tale.