Kvinde smittede et helt krydstogtskib

Skjulte sin "roskildesyge" og nægtede at blive i sin kahyt. Nu er 83 passagerer på skibet, der også lægger til i København, smittet.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krydstogtet med "Balmoral" var købt og betalt for længe siden. Og sådan en smule maveproblemer skulle i hvert fald ikke komme på tværs for denne fornøjelse, tænkte den kvindelige passager på Fred Olsen Lines krydstogtskib.

Læs også: Feriens værste bakteriebomber

I hvert fald skrev hun under på, at hun var frisk og rask, som det kræves, inden man kan komme om bord på skibet, og indledte som planlagt sit krydstogt.

Efter en dags tid blev maveproblemerne imidlertid så slemme, at hun måtte tilkalde skibslægen, som kunne konstatere, at der var tale om en smitsom norovirus - det vi på dansk kalder "roskildesyge". Hun blev bedt om at blive i sin kahyt, fortæller Take Off.

Men kvinden var ikke til sinds at lade dyrebare krydstogtdage gå spildt, så hun forlod kahytten. Og det har fået konsekvenser. Nu ligger 83 af skibets i alt 1.350 ombordværende med "roskildesyge" og er isolerede i deres kahytter.

Rederiets talsmand siger til BBC, at man ikke er i tvivl om, at det er kvinden, der har bragt smitten rundt på skibet.

"Balmoral" har i sommer sejlet krydstogter fra Dover i Storbritannen vial Kielerkanalen til Østersøen, hvor den bl.a. også lægger til i København.