Kunst og konger i vinterferien

Børnenes vinterferie er i gang. Hvis ferien hverken står på skiløb eller solbadning, er der masser af muligheder for sjove aktiviteter herhjemme.

11REJFOTO-125730.jpg
Foto: Slots og Kulturstyrelsen.
Læs mere
Fold sammen

I uge 7 og 8 er der dømt vinterferie for flere end 600.000 danske skolelever. Rejsebureauerne melder tæt på alt udsolgt, så hvis man ikke allerede har sikret sig en billet til varmere himmelstrøg, er sandsynligheden for at kunne skifte vinterkolde Danmark ud med sol og strand lille.

Men heldigvis er der masser af aktiviteter inden for landets grænser, som børn og deres forældre kan kaste sig over. I Aarhus kan børnene udfolde deres kreative sider, når kunstmuseet Aros inviterer på kunstnerisk familieværksted, og i Den Gamle By kan børnene dekorere deres egne fastelavnsris på gammeldags manér.

Læs mere: Forført af det ægte Cuba

Læs mere: Charme og varme i gæstfrie Algeriet

Hos VisitAarhus opfordrer man kraftigt børnefamilierne til at benytte vinterferien til at besøge kulturhovedstadens mange museer.

»I Aarhus har museerne virkeligt stort fokus på, at der skal være noget for alle i familien. Museerne ’tysser’ ikke på deres yngste gæster, men opfordrer dem derimod til at være nysgerrige og virkelig gå på opdagelse på det museum de besøger,« siger gæsteservicekoordinator hos VisitAarhus Bente Mondrup.

På kongeligt besøg

I København skorter det heller ikke på tilbud til familier på jagt efter vinterferieaktiviteter. I København Zoo kan man blive klogere på livet i det barske polarklima, når Den Arktiske Ring inviterer om bag kulisserne.

På Christiansborg Slot fejer historiens vingesus hen over de kongelige gemakker, når kong Frederik VII underskriver Danmarkshistoriens vel nok vigtigste dokument, Grundloven. Det sker hver dag fra kl. 10 til 11, når den dramatiserede fortælling ’Den Folkekære Konge’ spiller i De Kongelige Repræsentationslokaler.

»Børn har altid været fascineret af de kongelige, og i vinterferien kan de foruden at møde kong Frederik VII også prøve at lave kongelige bordbuketter, se dronningens hvide heste og løse gåder i de underjordiske ruiner,« siger formidlingsmedarbejder på Christiansborg Slot Olene Bergman.

Læs mere: 5 sansefulde byer på Italiens hælespids

Læs mere: På eventyr ved Phuket