Kuldechok: By af is tiltrækker en million turister

Byen Harbin i det nordøstlige Kina er iskold halvdelen af året og det udnytter isskulptører fra hele verden til at skabe en hel by af is.

Den årlige tre måneder lange festival tiltrækker besøgende fra hele Kina samt en række udenlandske gæster, der i temperaturer under nul grader går rundt mellem de store farverige is- og sneskulpturer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Diego Azubel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Temperaturen i byen Harbin, Kina, når snildt ned på minus 40 grader og halvdelen af året ligger byen hen i minusgrader. Det skaber perfekte rammer for den årlige isskulptur-festival, der netop er åbnet og varer ved til ind i marts måned.

Læs også: Den turkisblå is i Patagonien

Festivalen, der har været holdt siden 1985, tiltrækker omkring en million turister. Den er delt op i to afdelinger: En afdeling for sne-skulpturer og en afdeling for is-skulpturer.

Floden Songhua løber gennem Harbin, og den frosne flod kan levere al den is, der skal til. Og der skal meget til, for is-afdelingen er en hel by med slotte, broer, mure, spir og meget andet.

Neonlys i alle farver
Om dagen skal man opleve sne-afdelingen, hvor sne-skulpturer skabt af kunstnere fra hele verden kan nydes.

Men om aftenen går det for alvor løs, når man træder ind i is-skulpturernes land. For inde i de mægtige skulpturer er placeret neonlys i alle farver, og det virker som om man går rundt i en is-udgave af Disney World. Der er bare 60 grader koldere.