Kufferter forsvinder hver dag

Et britisk forsikringsselskab har regnet ud, at der forsvinder 7.000 stykker bagage hver dag alene i Storbritannien.

Værdien af den bagage, der aldrig dukker op igen i Storbritanniens 20 største lufthavne, er opgjort til 7 millioner pund - svarende til ca. 58 millioner kr.. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

I Storbritannien har man opgjort, at i 2009 vil mere end 70.000 stykker bagage, som passagerer tillidsfuldt har overladt bagagehåndteringen i lufthavnene, forsvinder så sporløst, at de ulykkelige indehavere ikke skal gøre sig håb om at se dem igen. Og af alle briter er skotterne dem, der mister mest bagage. I alt forsvinder 2,5 millioner stykker bagage om året på de britiske øer. 

Tallene for 2009 for Storbritanniens 20 største lufthavne viser også, at værdien af den bagage der aldrig dukker op igen er opgjort til 7 millioner pund - svarende til ca. 58 millioner kr..

Forsikringsselskabet InsureandGo, der har samlet tallene, sagde, at det vurderede, at 7.000 stykker bagage af dem, der skal med fly, hver dag havner forkerte steder - alene i Storbritannien.

Er kufferten stjålet?

Selskabet oplyste også, at 12 procent af dem, der siger, at de har mistet bagage mellem 2007 og 2008, mener, at bagagen helt bevidst er blevet stjålet, mens 54 procent tror, at det fejlagtigt er kommet med et forkert fly.

Andre 17 procent mente, at andre ved en fejl havde taget deres kuffert.

Hele 13 procent af de skotske flypassagerer havde oplevet at miste bagage i perioden fra 2006 til 2008.  

"Omkring 85 procent af den bagage, der forsvinder, genforenes med deres retmæssige indehavere indenfor 48 timer, mens tusindvis stykker af bagage aldrig vender tilbage og ender på auktion," siger Perry Wilson, direktør i InsureandGo.

Butik med mistet bagage

"Har man mistet sin bagage på en international flyvning kan man altid prøve at henvende sig på Unclaimed Baggage Centre i Scottsboro, Alabama, USA. Det er en butik, der på et kæmpeareal opbevarer og sælger bortkommen bagage fra hele verden. Flere end en million stykker passerer gennem butikken hvert år," tilføjer han.

Fra rejseliv.dk vil vi for egen regning, gerne anføre, at et adressemærkat med tydelig angivet navn og adresse både udvendigt og indvendigt i kuffert eller taske øger chancerne for at blive genforenet med ens ejendele betragteligt, hvis uheldet skulle være ude.