Krydstogtskib i karantæne

Skibet behandles som et pestskib og nægtes adgang til havn i Australien, da tre medarbejdere om bord er ramt af svine-influenza.

Foto: www.pacificcoast.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lidt fortidens pest-skib over situationen, omend forholdene på krydstogtskibet "Pacific Dawn" er anderledes luksuriøse.

Men passagererne på "Pacific Down" er fanget på skibet, der for tiden ligger stille ud for den Australske østkyst. Der er konstateret tre tilfælde af H1N1 influenza, den såkaldte svine-infuenza, om bord.

Se også: Krydstogter, du ikke vil med på

Det er tre medarbejdere, der er syge, og test har nu bekræftet, at det er den frygtede variant af sygdommen.

Det har fået myndighederne i den australske stat, Queensland, til at indføre karantæne mod skibet. Nu får det hverken lov til at lægge til kaj i Cairns, som det skulle i det aktuelle krydstogt, eller i Port Douglas, som har været nævnt som alternativ, mens influenza-tilfældene blev undersøgt nærmere.

Frygter mutation
Der har indtil nu registreret 67 tilfælde af svine-influenza i Australien, og med den forestående vinter med større smitte- og sygdomsrisiko, er myndighedere i alarmberedskab. Man frygter, at situationen kan give en mutation af influenzaen og gøre den  resistent mod Tamiflu, det eneste antibiotika og våben mod svine-influenza.

"Den almindelige influenza, som har cirkuleret i de seneste år i Australien, af H1N1 Brisbane-stammen, har allerede vist tegn på at være resistent mod Tamiflu. Krydses dette virus med svine-influenza H1N1 viruset, vil det bringe denne resistens med sig,og dermed vil vi miste vores  førende antibiotika i kampen mod den alvorlige og i værste tilfælde dødelige influenza," siger doktor Mason Stevenson, som er præsident for Australian Medical Association of Queensland, til news.com.au

Ifølge Mason Stevenson vil en effektiv vaccine mod svine-influenza først være på markedet senere i år - og først efter den australske vinter.

Læs også: OK at rejse til Mexico