Krydstogtpassagerer overfaldet på Bahamas

Det caribiske paradis er et af verdens mest populære anløbssteder, men flere overfald får krydstogtselskaber til at droppe udflugter

Foto: Flickr.com/ Plastique
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var flere europæere blandt den gruppe på 18 krydstogtpassagerer, der sidste weekend blev overfaldet af to geværbevæbnede mænd tæt på Nassau.

Læs også: Kyssende par faldt overbord

Overfaldet skete under en guidet tur til en øko-park, og den lokale guide blev bundet, mens en kvindelig turist blev slået i hovedet med en geværgolbe. Herefter stjal røverne penge, kameraer, mobiltelefoner og pas.

Sidste måned blev en gruppe på 11 ved højlys dag røvet af pistolmænd på toppen af the Queens Staircase, den store attraktion ved Nassau.

Det har fået både Royal Caribbien og Disney til at opgive konkrete udflugter på Bahamas, indtil politiet har fået kontrol over situationen.

"En ferie skal være fyldt med sjov og afslapning, og bestemt ikke indeholde risikoen for vold og røveri," siger en talskvinde for Royal Caribbien.

Et farvel til turisterne ville være en katastrofe for Bahamas økonomi, og politimyndighederne har lovet at indsætte mere informeret politi, især hvor turisterne kommer, og gøre en større indsats for at stoppe de kriminelle.

Bahamas har hidtil været kendt som et sikkert sted for turister, men i år er der begået 77 mord, som er et rekordstort antal. Turistmyndighederne lover at arbejde tæt sammen med politiet for at sikre turiststederne.

Med to millioner besøgende er Bahamas et af de mest populære steder at besøge for krydstogter, der udgår fra Florida.