Krydstogter er den nye charter

Interessen for at holde ferie til søs om bord på et stort luksuriøst skib fortsætter med at stige.

»Oasis of the Seas« er det største krydstogtskib i verden og bliver snart efterfulgt af et mere af slagsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ferieformen bare vokser og vokser.

Læs også:
Nøgen-krydstogter på vej i 2010

Især i USA har krydstogter stået højt på ønskelisten i årevis og været det, amerikanerne valgte, når de rigtig skulle holde ferie. Men også i mange europæiske lande fik man tidligere øje på fordelene ved at holde ferie i et flydende luksushotel, end vi gjorde herhjemme.

Vi kom først med om bord for en halv snes år siden, men til gengæld har vi taget revanche lige siden.

På verdensplan vokser krydstogter som ferieform, men i Danmark er det næsten eksploderet.

»Vi har mere end fordoblet vores salg i 2010 sammenlignet med samme periode sidste år,« fortæller Claes Tamm, der er nordisk chef for MCS Cruises.

Han er sikker på, at her stopper det ikke.

»Krydstogter er den nye charter, og om nogle få år vil det være de fleste, der overvejer et krydstogt som alternativ, når de planlægger deres ferie,« siger han.

Verdens største krydstogtskib
For at imødekomme den umættelige interesse har de forskellige rederier store investeringsplaner. I efteråret søsatte Royal Caribbean verdens største krydstogtskib. »Oasis of the Sea« med plads til 6.296 passagerer og 2.276 besætningsmedlemmer. Kæmpen, som blev bygget i Finland, kunne lige liste under Storebæltsbroen – og til efteråret skal kunsten gøres efter. Rederiet er ved at få bygget endnu et gigantskib i samme størrelse.

MCS Cruises skibe er ikke så store, men alligevel er det verdens hurtigst voksende rederi. Ni ud af ti fartøjer er bygget efter 2000, og seks af skibene er sat i søen inden for de seneste fem år.

Først i marts har det italienske rederi indvielsesceremoni på endnu et skib – nummer 11 – som traditionen tro skal døbes af skuespillerinden Sophia Loren. »MSC Magnifica« skal i sommer sejle togter i Middelhavet mellem Italien, Kroatien, Grækenland og Tyrkiet.