Kromad i gourmet-klasse

Vi danskere ved nok, hvordan vi gerne vil forkæles, så både kroer og hoteller disker op med Champagne- og gourmet-menuer – her er fem af slagsen.

Engang forbandt man kromad med tung og meget traditionel dansk mad. Sådan er det også stadig nogle steder, hvor kunderne efterspørger den slags, men en række kroer og hoteller er rykket op i gourmetklassen og tilbyder særlige ophold for de lækkersultne. her er det fra Montra Nilles Kro ved Århus. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et par dage væk fra hverdagen. Hyggelige omgivelser, måske endda lidt luksuriøse, og så god mad – rigtig god mad.

Inspiration til efteråret:

Det er en sikker opskrift på en god weekend for de fleste – og det ved de dansk kroer og hoteller. Rigtig mange af dem står klar med tilbud, hvor selv de mest kræsne ganer må overgive sig. Her er en håndfuld muligheder.

Montra Nilles Kro
Hvor: I Sabro lidt nordvest for Århus.
Hvad: Kroen er egentlig en landevejskro og en direkte videreførsel af Skjoldelev kro, der har flere hundrede års historie, og Nilles Kro ligger stadig i Skjoldelev landsby i den alleryderste østlige del. For tyve år siden overtog Jonna og Mogens Kjeldsen kroen og stiftede samtidig Montra Hotel A/S med det mål at skabe et unikt hotelkoncept med højt niveau for både indretning, gastronomi og service.
Pris: Gourmetophold fredag-søndag med to overnatninger i standardværelse, to gange brunch-buffet, en to-retters gastronomisk middag samt en fire-retters »surprise« gourmet-menu efterfulgt af kaffe koster 1.395 kr. pr. person.
Info: nilleskro.dk

Hjerting Badehotel
Hvor: Ligger ned mod stranden ved Ho Bugt ni kilometer fra Esbjerg centrum.
Hvad: Efter 40 år som Hotel Hjerting er hotellet nu genopstået som Hjerting Badehotel, og det efter en omfattende ombygning og ændring af konceptet. Nu satses på mindre kapacitet og mere tid til hver enkelt gæst. Samtidig er hotellet blevet indrettet i den oprindelige badehotelstil med lyse lokaler og individuelle værelser og suiter.
Pris: Champagneophold fredag-søndag. To overnatninger, to gange morgenmadsbuffet, lørdag en guidet gåtur ved Vadehavet og til Hjerting Kirke, eftermiddagskaffe med kage, et glas champagne, fem retters luksusmenu sammensat af køkkenchefen efter årstiden, vinmenu og kaffe, samt en drink i  Ship-Inn koster1.795 kr. pr. person.
Info: hotelhjerting.dk

Tyrstrup Kro
Hvor: I Christiansfeld 5 km fra Hadeslev og 15 km fra Kolding.
Hvad: Den røde kro ligger idyllisk ved mark og skov, og den mere ebd 350 år gamle kro fremstår i dag gennemrestaureret med respekt for det oprindelige bondehusmiljø, hvor stråtag, småsprossede vinduer og de lave bjælkelofter er bevaret.
Pris: Gourmet weekendophold lørdag-søndag, kaffe med kage, aperitif, fire retters gourmet-menu til piano dinnermusik. Overnatning i delt dobbeltværelse samt morgenmad koster 1.050 kr. pr. person
Info: tyrstrupkro.dk

Hvedeholm Slotshotel
Hvor: Ved Horne ned til Fåborg Fjord.
Hvad: Slottet fik sit nuværende udseende i 1880 efter ombygning af lensgreve Preben Bille Brahe Selby. I dag rummer slottet 62 himmelsengsværelser, riddersal, restaurant og konferencefaciliteter. I parken omkring slottet blev der i 1800-tallet anlagt en have i engelsk stil med store plæner med mange sjældne træer, blandt andre H.C. Andersens plataner.
Pris: Gourmet-opholdet indledes med kaffe og hjemmebagt kage serveret i stuerne. Senere velkomstdrik i baren eller stuerne, hors d’oeuvre efterfulgt fem-retters gourmetmenu overnatning i brudeværelse med himmelseng og morgenmad. Pris: 1.150 kr. pr. person (lørdagstillæg 100 kr. men da indgår også vin-smagning i prisen) Tillæg på 250 kr. for enkeltværelse.
Info: slotshotel.dk

Hotel Niels Juel
Hvor: På havnen i Køge.
Hvad: Hotellet er bygget i 1989 i klassisk pakhusstil direkte ud til havnen og i gåafstand fra landets største aktive købstadstorv. Hotellet blev totalt renoveret for to år siden. Den dansk/fransk inspirerede restaurant har udsigt ud over havnen.
Pris: Gourmetophold med en overnatning i delt dobbeltværelse med eftermiddagskaffe med hjemmebag, fem-retters menu bygget på årstidens råvarer og morgenmadsbuffet koster 1.165 kr. pr. person.
Info: hotelnielsjuel.dk

Inspiration til efteråret: