Krisen rammer Kanarieøerne hårdt

Svigtende turisme og lukninger har udløst priskrig på Kanarieøerne. Nogle steder er hoteller billigere end for 10 år siden.

Foto: Ernst van Norde

Hele 82 lejlighedskomplekser på det sydlige Gran Canaria er lukket på grund af den økonomiske krise og den kanariske hotel- og restaurations-branche frygter, at endnu flere hoteller vil lukke, skriver Canariposten.com.

Den økonomiske krise sidste år rammer Kanarieøerne hårdt. Arbejdsløsheden har passeret 23 procent, hvilket skulle være det højeste nogensinde. Kanarieøerne er en af de regioner i Spanien med den højeste ledighed. Turistbranchen og bygge- og anlægsbranchen er hårdest ramt af krisen. Det er antallet af turister, der svigter.

Spanien er blandt de traditionelt største turistlande, men i årets første otte måneder noterede man 10 procent færre turister end sidste år, og på Kanarieøerne står det endog endnu værre til. Her har nedgangen været på 15 procent. Besøgende lagde i årets første otte måneder 5,8 milliarder euro, 44 milliarder kroner, på øerne, og det svarer ifølge Canariposten også til 14,5 procent mindre end på samme tid sidste år.

En ond cirkel
Hotel- og restaurationsbranchen på Kanarieøerne frygter, at nedgangen vil skabe en ond cirkel og forværre krisen og føre til yderligere lukninger og til endnu mere arbejdsløshed.

Den økonomiske krise og den store nedgang i antallet af turister skal desuden have udløst en priskrig mellem flere hoteller. På det sydlige Gran Canaria tilbyder enkelte trestjernede hoteller nu værelse og halvpension for 18 euro, små 140 kr., skriver Canariposten. Det er en reduktion på 50 procent i forhold til de ordinære priser.

Billigste overnatinger i 10 år
Andre eksempler viser, at man kan bo på mere eksklusive hoteller for omkring 30 euro (godt 220 kr.) pr. nat, og få halvpensionen for yderligere 15 euro, godt 110 kr., hvilket ifølge hotelbranchen er billigere end en overnatning kostede for 10 år siden.